Indesign i ny drakt

Indesign i ny drakt

Adobe utbedrer designpakken i Creative Studio 3.

Layoutprogrammet Indesign er et av programmene som dukker opp i ny drakt når Adobe slipper Creative Studio 3.

I tillegg til en tettere integrasjon mot andre CS3-program satses det hardt på nye konverteringsmuligheter. Adobe lover blant annet felles fargeinnstillinger i alle programmene, nye muligheter for hurtigformatering samt ett nytt visuelt panel med navnet «pages».

Raskere webpublisering

Indesign vil nå støtte effekter som gjennomsiktighet og overtoning, samt eksport til XHTML. Det betyr at et ferdig utarbeidet dokument raskt kan konverteres til en webside. Det loves videre enklere import av tekst og tabeller fra MS Office.

De som er mest interessert i typografidelen kan glede seg over nye verktøy for marginaljustering og disposisjoner samt en bedre søk- og erstatt-kommando.

For mac-folket er uansett den største nyheten at programmet nå er "Universal Binary". Det betyr at det vil fungere i fullt ut på både nye Intel-baserte mac-er og eldre modeller med Power-pc prosessor.

For Mac er minimumskravet til CS3 en G4-prosessor, Mac OS X 10.4.8, 256 MB RAM og dvd-spillere. For Windows-versjonen kreves det minimum en Pentium 4-prosessor. Fullversjonen av Indesign CS3 på norsk vil koste 12 000 kroner mens en oppgradering fra engelsk CS2 vil koste 2 112 kroner.

Les mer om nyhetene i Indesign CS3 hos Adobe.

LES OGSÅ: Photoshop i to utgaver

Les om:

Utvikling