- Ingen Javazone-konkurrent

- Ingen Javazone-konkurrent

Microsoft samlet 750 utviklere rundt nye C# og Visual Studio i Oslo.

I går var MSDN & Technet Live-turneen kommet til Oslo, etter å ha vært innom Bergen, Stavanger og Trondheim. Totalt har Microsoft-konferansen samlet rundt 1600 mennesker. I Oslo var oppmøtet rundt 750.

- Det er flest i Oslo, men det var ganske mange i Bergen og Stavanger også. Det er artig å se at interessen har tatt seg opp også i byene utenfor Oslo, sier Petter Merok, direktør for teknologiutvikling i Microsoft Norge.

Ingen Ballmer-effekt i år

Selv om 750 ikke en gang er halvparten av fjoråret, da 2000 møtte opp – trolig mye på grunn av Steve Ballmers tilstedeværelse, er Merok godt fornøyd.

- I fjor var det en litt annen setting, og Steve Ballmer hadde nok en påvirkning. Vi er positivt overrasket over hvor mange som har kommet i år. Det faglige tilbudet er veldig bra, noe vi også får tilbakemeldinger på fra folk, sier han.

Bredden i norsk it

Dagen var delt i to grupper; de som utvikler og de som drifter. De som utvikler fikk blant annet med seg foredrag om hva som er kult med Visual Studio 2010 og C# 4.0, mens drifterne fikk siste nytt om programmer som Windows 2008, Hyper-V og Exchange 2010.

Ifølge Merok er det en bra bredde blant konferansens deltakere i år.

- Deltakelsen representerer bredden i norsk it. Det er alt fra studenter fra høgskoler og universiteter til større programmeringshus til små websjapper. Det er veldig hyggelig å se at konferansen blir bredt verdsatt, sier han.

Merok mener Javazone ikke er noen konkurrent, og deltakerne gleder seg til C#4 og Visual Studio 2010. Les mer på neste side!

Les om:

Utvikling