Innholdsrik nød-cd

Innholdsrik nød-cd

MÅ HA: UBC4Win er en cd med Windows og en rekke verktøyprogrammer som kan være svært så praktiske å ha for hånden når pc-en krangler.

Vi har tidligere skrevet om Ultimate Boot CD (UBCD) flere ganger, og Ultimate Boot CD for Windows er litt av det samme prinsippet.

Med denne cd-en vil du kunne starte opp pc-en og ha tilgang til en rekke verktøy og vanlige applikasjoner, eller raskt få tilgang til filsystemet på dine harddisker selv om Windows ikke vil starte opp.

Hovedforskjellen mellom UBCD og UBC4Win er at sistnevnte er basert på Windows, og verktøyprogrammene man kjører er Windows-baserte. En spesialtilpasset Windows-installasjon, i form av Windows XP med SP1, SP2, og SP3 legges på cd-en, og er uavhengig av hva du ellers har installert på pc-en.

Hvis din Windows XP-installasjons-cd ikke har Service Packs integrert kan du lage en ny cd med dette gjennom bruk av programmet Autostreamer. Veiledning for dette finner du her.

UBCD4Win starter opp Windows fra cd-en og inneholder en rekke applikasjoner som kan være svært så nyttige.


UBC4Win består kun av gratisprogrammer. Windows XP er ikke gratis, så dette er du avhengig av å ha selv. Prosessen for å lage cd-en er avhengig av at du har din egen Windows XP-cd tilgjengelig. Prosessen for å lage cd-en er litt komplisert, men følger man veiledningen på websidene til utviklerne bør det ikke vær noe problem for de fleste.

For OEM-cd-er kan det i visse tilfeller være problemer. En del av disse er dokumenterte på prosjektets websider. Selv benyttet vi en OEM-installasjons-cd for Windows XP som fulgte med en HP-maskin, og det ga ingen problemer.

Skulle vi gått gjennom alle programmene som følger med hadde det vært en særdeles lang artikkel. I basis finner man programmer innenfor en rekke kategorier. Ikke bare verktøyprogrammer, men også vanlige applikasjoner til for eksempel tekstbehandling, e-post og nettsurfing.

Det er videre blant annet antivirus, sikkerhetskopiering (med mulighet for diskbilde av hele partisjoner/diskkloning), system- og maskinvarediagnose, filgjenoppretting fra harddisk og minnekort og mye mer.

Skulle en del operasjoner ta veldig lang tid, har UBC4Win også noen spill man kan bruke som tidsfordriv, for eksempel mens man holder på å redde alle data fra et krasjet system.

Selv om ikke UBC4Win er like enkel å «installere» som vanlig UBCD, vil selve bruken kunne være enklere gjennom et fullt grafisk grensesnitt for de fleste verktøyene.

Mer informasjon og nedlasting: www.ubcd4win.com

LES OGSÅ: Redd filene dine

Les om: