Installerer oppdatering uten å spørre

Installerer oppdatering uten å spørre

I dag blir Windows 7-brukere oppgradert til service pack 1 automatisk.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet fra og med i dag kommer til å sende ut service pack 1 (Windows 7 SP1) til brukere som kjører den første versjonen av Windows 7, som også kaller Windows 7 RTM. De som har stilt inn datamaskinen sin til å motta sikkerhetsoppdateringer vil automatisk bli oppgradert uten å bli spurt. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Installasjonen er helt automatisert for de brukerne som har Windows stilt inn for automatiske oppdateringer, skriver Windows talsperson, Brandon LeBlanc i et blogginnlegg.

Grunnen til dette er at Microsoft ikke lenger tilbyr støtte for Windows RTM fra og med den 9 april.

Ikke alle er berørt

Windows 7 SP1 har blitt gjort tilgjengelig via automatiske oppdateringer også tidligere med da har brukerne blitt spurt før programvaren har blitt oppgradert. Om din Windows 7-installasjon ikke er innstilt for å ta i mot automatiske oppdateringer kan du laste ned SP1 ved å besøke Windows Update.

Bedrifter som bruker verktøy som WSUS (Windows Server Update Services) eller SCCM (System Center Configuration Manager) er ikke berørt, og kan installere SP1 manuelt på bedriftens arbeidsstasjoner.

Sikkerhetsoppdateringer en tid fremover

Etter 9 april kommer Windows 7 RTM ikke lenger til å oppdateres med noen sikkerhetsoppdateringer. Microsoft oppfordrer derfor alle brukere til å oppdatere til SP1 før dette.

Støtten for Windows 7 SP1 legges ned 13 januar 2015, men det har blitt lovet sikkerhetsoppdateringer frem til 14 januar 2020.

Les om:

Utvikling