- Java er på vei ut

- Java er på vei ut

Helge Skrivervik har mye av æren for kommersialiseringen av Unix og Sun i Norge. Han mener Java har passert middagshøyden som programmeringsspråk.

- Java var best i klassen for 4-5 år siden. Det betyr ikke at det har blitt dårligere, men at nyere alternativer er bedre egnet for dagens utfordringer, inklusive Web2, som hører hjemme øverst på de flestes agenda i disse dager, sier Helge Skrivervik.

Han etablerte Skrivervik data. I er han partner og teknologi-analytiker i MyMayday.com. Konklusjonen er nådeløs.

- Ruby, Phyton og også PHP er langt mer moderne, og gir raskere og mer pålitelige resultater. Med hjelpemidler som Ruby on Rails og Django skapes det utrolige resultater på rekordtid. Java-utviklere som prøver disse verktøyene, går aldri tilbake. De deserterer.

LES OGSÅ: Snart klart for Javazone

- Men det har aldri vært programmert mer på Java enn nå?

- Helt korrekt, og slik vil det være en periode fremover. Alle programmeringsspråk går ut på dato, men de forsvinner aldri. Fremdeles er det noen som programmerer i Cobol. Men mitt standpunkt er at Java er på vei ut. For Java har nedturen bare så vidt startet, men trenden er definitiv, mener Helge Skrivervik.

Sun Microsystems tror ikke Java vil forsvinne i uoverskuelig fremtid. Tvert i mot. Sun Norge mener alle solemerker tyder på en videre vekst.

- Folk snakker Web 2.0 og 3.0, men det har aldri vært bygget mer på Java. Snakker du med konsulenthusene er Java-folk de mest ettertraktede på markedet for tiden, og markedet bør man høre på, kommenterer Jens Petter Mathisen, markedssjef i Sun.

LES OGSÅ: Ti på topp: Utdatert it-kompetanse

Les om:

Utvikling