Java skal binde sammen tingenes internett

Java skal binde sammen tingenes internett

En ny Javabasert plattform fra Eclipse lover å forenkle håndteringen av tingenes internett. Den håndterer tre viktige standarder for kommunikasjonen.

I forbindelse med at Oracle holder den årlige konferansen Javaone lanserer organisasjonen Eclipse Foundation nå Open Iot Stack for Java. Iot står for internet of things, altså tingenes internett på norsk.

Poenget med den nye plattformen er først og fremst å håndtere tre viktige standarder for maskinkommunikasjon: mqtt, Coap og Lightweight M2M. Dessuten inngår det rammeverk for å skape knutepunkter for kommunikasjon, samt for å skape løsninger for hjemme-automatisering og Scada-baserte løsninger for fabrikkautomatisering. Eksempel på enheter som kan håndteres er sensorer i fabrikker, utstyr i hjemmet og it-utstyr i biler, skriver IDG News. En annen egenskap ved plattformen skal være at utviklerne skal slippe å skrive egne koder for å implementere de standardene som støttes.

At Eclipse presenterer en løsning for Java er naturlig med tanke på at organisasjonens utviklingsverktøy for Java er meget populært. Selv om Java, ifølge Eclipse, skal ha ni millioner utviklere i verden så brukes språk som C mye for å skape løsninger for tingenes internett. Eclipse håper nå at en brukervennlig plattform skal bidra til at Java blir mer brukt innen utvikling av tingenes internett.

Det gjenstår ennå å se hvilket gjennomslag Eclipses plattform får. Det er ikke alle som er like ivrige på ideen.

-Jovisst er det positivt med Eclipses plattform, men det er alt for tidlig å si noe om hvordan det går. Mange skaper helt nye løsninger nå. Java kan kanskje få en marginal påvirkning, sier Per Sikö. Han har bakgrunn som konsulent på Jayway og er nå ansvarlig for den store utviklerkonferansen Øredec.

Les også: - Ikke lag en Java-applet!

Saken er hentet fra idg.se.

Les om:

Utvikling