Javazone tømmer Norge for ender

Javazone tømmer Norge for ender

Under en måned til 2300 sultne Java-utviklere invaderer Oslo sentrum.

Norges utsalgssteder for ender vil tømme lagrene sine i september. Årsaken er sultne Java-utviklere. Javazone skal servere andebryst en av dagene, og har reservert 1000 stykker. Det utgjør hele norgesproduksjonen av ender.

Konferansen går av stabelen i Oslo Spektrum fra onsdag 8. til torsdag 9. september. Allerede to dager tidligere vil rundt 80 personer gå i gang med å rigge til arrangementet, fra morgen til kveld frem til åpningen.

Konferanseleder Andreas Røe kalkulerer kjapt via mobiltelefonen at de to riggedagene faktisk utgjør et helt årsverk til sammen om man inkluderer Javazones egne folk.

- Programmet for årets JavaZone var tilgjengelig før sommerferien, vi har aldri hatt programmet klart så tidlig som år. Da kan vi jobbe med litt andre ting i sluttfasen, og de som skal delta får ekstra tid til å forberede seg, sier han.

Seks livestrømmer i HD

Og det er mye å forberede. Blant annet har gjengen bak konferansen økt kapasiteten moderat – fra 2000 til rundt 2300 – ved ommøblering og omstrukturering. Og foredragets seks spor skal alle liveoverføres i HD til Trondheim og NTNU. Slikt krever nettopp forberedelser.

- Det er gøy å gjøre ting som ikke har blitt gjort før. Å liveoverføre ett foredrag er en ting, men seks parallelle sesjoner i live HD er ganske stort, skyter Carl J. Onstad inn.

Røe og Onstad lover at flyvertinnene som serverte maten i fjor har fått sparken.

- Det ble litt mye, innrømmer Onstad.

Kjærlighetsrede

Det vil trolig bli beinhard kamp om plassene også under årets arrangement. Da skal nerder diskutere siste Scala-nytt, hvordan det går med Cuecumber og krangle så busta fyker om tjenesteorientert arkitektur er saliggjørende eller djevelens verk.

I år som de siste årene, vil det bli arrangert Clubzone, hvor konferansedeltakere legger beslag på store deler av Grønland. På Dattera til Hagen vil det være stand-up, på Gloria Flames vil det være rockekonsert med bandet Blodsbrødere som spiller norske rockeslagere, på Café con Bar vil det være Dj. – javamiljøets egen Dj. Mario som skal snurre plater, cd-er eller mp3-er, og på Ivars blir det pianobar. Sistnevnte som ny aktør etter å ha flyttet fra Olympen til rett ved siden av Gloria Flames.

- Jaså, dere har booket Ivars med pianist? Et kjærlighetsrede, altså?

- Det er artig å se hvor mange par det har blitt etter Javazone-konferanser. Kvinner i Javabin er ikke single lenge, sier Onstad.

Også i Trondheim skal studentene som følger med på foredrag kunne krangle om domenedrevet design over et par øl på kveldingen etter å ha sett såkalte overflow-overføringer på dagtid. En av byens puber vil representere trøndernes svar på Clubzone.

Konseptet med Incubatorzone føres videre. Dermed kan foreldre parkere ungene sine i en binge under oppsyn på Oslo Spektrum. Og for de som får vondt i hodet av all praten om Grails 1.3.4, vil det være en egen bokcafé der man kan lese om slikt i stedet.

Filmtrailer slo knock-out på Grand Prix-video, og haiketur i norsk natur kan potensielt føre til rammeverk kalt "Vildanden" eller "Peergynt". Les mer på neste side!

Les om:

Utvikling