Javazone utsolgt for femte år på rad

Javazone velger kvalitet frem for kvantitet, og selger færre billetter i år.

Publisert Sist oppdatert

For deltagerne på Javazone vil det i år bli bedre plass. Det er en av endringene som organisajsonen har foretatt etter forårets evaluering, etter å ha lest gjennom spørreskjemaene.

- En av tingene som kom frem er at man ønsker bedre plass. Derfor vil det være færre deltagere enn i fjor. Vi har ikke et merkantilt mål med å ha flest mulig med, forteller Andreas Røe, lederen av det som regnes som den største utviklerkonferansen i Skandinavia.

Komiteen har valgt å redusere antall billetter til 2.000. I går kveld forsvant den siste billetten, og arrangørene kunne melde at Javazone er utsolgt, for femte året på rad.

  • I videoen over kan du se hvordan Javazone utartet seg det året!

Uavhengig

Javazone er en uavhengig konferanse, og et forum for kunnskapsformidling, rekruttering og profilering. Rundt 35 store og mellomstore bedrifter er med som partnere og utstillere, noen færre enn i fjor.

- Vi var litt redde for finanskrisen, men det virker om bedrifter som driver med Java er fortsatt minst like interessert i kompetanseutvikling som i fjor, sier Røe.

SE OGSÅ: Fjorårets Javazone i bilder

Javazone 2009 er den åttende i rekken av konferansen. I år blir det noen endringer også i presentasjonen.

- For komiteen har det flere år vært en aktuell diskusjon å håndtere alternative og dynamiske presentasjonsformer som for eksempel Open Spaces og lyntaler. Disse presentasjonsformene tilfører konferansen en viktig dynamisk kommunikasjon som vi ønsker å dra nytte av. Vi har jobbet frem konsepter vi har stor tro på, forteller Røe.

Prosjektstyring

I 2008 ble det innført et dedikert område til whiteboards som er tilgjengelig for alle, samt at foredragsholdere blir oppfordret til å ta sine spørsmålsrunder der. Området fungerte bra, og vil selvfølgelig bli videreført i år.

- I tillegg har komiteen innført spurt etter lyntaler. Disse blir satt opp i et eget rom parallelt med andre foredag, sier Røe.

Javazone har tidligere dratt inn internasjonale størrelser. Så også i år med blant annet Scott Amber, som spesialist på metodikk.

- Det er ikke et mål å ha flest mulig utenlandske foredragsholdere. Det finnes mange gode norske også. Jeg tror vi har omtrent femti prosent fra Norge, sier Røe.