Jotne vinner ny kontrakt med Lockheed Martin

JOTNE OG LIGHTNING: Norske Jotne har bidratt til utviklingen av Lockheed Martins F-35 Lightning II. Jotne-direktør Kjell Bengtsson poserer med det avanserte jagerflyet i Forth Worth, Texas. (Foto: Angel DelCueto/Lockheed Martin)

Jotne vinner ny kontrakt med Lockheed Martin

Skal videreutvikle programvareløsning med nye funksjoner i ny treårig kontrakt med den amerikanske produsenten.

Jotne It, utvikler og spesialist på datautveksling og datamodellering, har vunnet en ny kontrakt med amerikanske Lockheed Martin Aeronautics. 

Kontrakten er på tre år, og innebærer videreutvikling av systemet "Open Simulation data Management" for ny funksjonalitet for blant annet håndtering av testdata. 

Programvaren EDMopenSimDM er levert av Jotne, sørger for kompabilitet og langtidslagring av CAD/CAE/PLM- og testdata, og muliggjør utveksling, deling og lagring av produktdata for Lockheed Martin og deres kunder.

Data som skal håndteres omfatter produktinformasjon i 3D, simuleringsmodeller og testdata, og alt skal være tilgjengelig gjennom hele produktets livssyklus. Spesifikasjoner, deleinformasjon, samt integrasjon av simulerings- og testdata vil bli langtidslagret i henhold til de internasjonale ISO 10303-standardene, heter det fra selskapet.

Norges nye kampfly

Jotne har fra før levert tekniske it-løsninger til Lockheed Martin i over 15 år, og har de tre seneste årene blant annet støttet F-35-programmet med utveksling av Product Lifecycle Management (PLM)-informasjon mellom Lockheed Martin Aeronautics og det nye anlegget hos Alenia i Italia.

- Jotnes nye kontrakt styrker vårt partnerskap og vår rolle som en ledende leverandør innen Product Lifecycle Management og Simulation Data Management, sier Jotne-direktør Kjell Bengtsson i en melding.

F-35 Lightning II er som kjent Regjeringens valg for å skifte ut Norges flåte av F-16 Fighting Falcon kampfly. Det første flyet ble mottatt september i 2015, men skal etter planen ikke være i lufta over Norge før neste år, da de første flyene vil brukes til opplæring av norske flygere ved en flybase i USA, ifølge TU.

Utvikling