- Kom ikke her og kall deg iPop

- Kom ikke her og kall deg iPop

Apple trekker selskap fra New Zealand for retten.

New Zealand-baserte Orbitcoms har fått smake pisken fra mektige Apple. Selskapet har nemlig et program de valgte å kalle Ipop, skrevet iPop, selvfølgelig.

Dette blir for likt Apples Ipod, og derfor er selskapet blitt trukket for retten, forteller Orbitcoms administrerende direktør Tony Shi til Computerworld New Zealand.

Programvaren har imidlertid ingenting med musikk eller film å gjøre. Ipop er et program som kobler Microsofts kunderelasjonsprogramvare Dynamics CRM med et telefonsystem, slik at relevant informasjon fra CRM-systemet spretter opp på skjermen.

Info-pop

Ipop står altså for "information popup", men i-en kan også relateres til intelligens og integrasjon, forklarer Shi. Ifølge Shi hevder Apple at kunden vil kunne blande sammen Ipop og Ipod. Han er svært overrasket over søksmålet.

Shi endret først navnet til Orbitcoms iPop. Av finansielle årsaker ønsket han ikke noen konflikt med Apple. Men dette navnbyttet var ikke nok for Apple. Shi er nå usikker på veien videre, siden seksmannsbedriftens budsjett for juridiske konflikter egentlig er ikke-eksisterende for et selskap med seks ansatte.

- Apple har antydet at de ikke ville motsette seg "Orbitcoms Pop" - det er jo generøst av dem, sier Shi en anelse syrlig.

Han er overbevist om at Apple vil føre saken helt til høyesterett om nødvendig.

- Jeg er blitt fortalt at det vil koste oss mellom 40 000 og 50 000 [NZ] dollar (200 000 til 300 000 norske kroner, red.anm). Det har vi ikke råd til, sier Shi.

Apple vil (som vanlig, red.anm) ikke kommentere saken.