Kriseoppdaterer Adobe Reader

Kriseoppdaterer Adobe Reader

Adobe skal endelig fikse en alvorlig feil i pdf-programvaren i morgen.

Feilen som skal rettes opp i ligger i fontanalysen i Adobes pdf-programvare Acrobat og Reader, men henger ikke sammen med sårbarheten i fontanalysen som skapte trøbbel for Apples pdf-leser tidligere denne måneden.

Den bristen gjorde det mulig å bryte seg inn i Iphones nye operativsystem, Ios4, og Apple ble nødt til å lappe feilen forrige onsdag.

Miller igjen

Sikkerhetsbristen, som ved utnyttelse tillater eksekvering tilfeldig kode, ble offentliggjort av Charlie Miller under sikkerhetskonferansen Black Hat forrige måned.

Miller har etter hvert blitt en gjenganger i it-pressen de siste par årene, etter å ha funnet en rekke alvorlige sårbarheter, spesielt i Adobe og Apples produkter.

Lapper systemene

Adobe informerer om at kriseoppdateringen også vil inneholde reparasjon av flere andre sikkerhetsbrister. Selskapet opplyser også at de vil foreta sin faste kvartalvise oppdatering av Reader og Acrobat i midten av oktober.

Selskapet vil på i morgen også publisere et sikkerhetsskriv på nettsidene sine, hvor man kan finne lenker til de oppdaterte versjonene av Acrobat og Reader.

Utvikling