La barna bygge datamaskin

La barna bygge datamaskin

Kano er et Pi-byggesett du setter sammen på to minutter.

Kano er datamaskinens svar på Lego.

Kano (ikke den maritime varianten) er et super-enkelt byggesett for en Raspberry Pi-computer som selv barn kan sette sammen på null komma null. Og programmere for.

Du får en nett, liten sak som kan kjører sitt eget Kano OS og som kan brukes til Minecraft, enkle spill, musikk og lyder, HD-video og programmering.

Ikke bare det - Kano kan også settes opp med Debian Linux og som en trådløs server. Og siden programvaren er åpen kildekode kan mye rart og nyttig dukke opp. Og du kan selv bidra, selvfølgelig.

Byggesett

Hva er i esken? En liten instruksjonsmanual, Kano OS på et 8 GB SD-kort, høyttaler-byggesett, et kult tastatur, en innbyggingskasse for kretskortet, HDMI og MiniUSB-ledninger, WiFi-modul, strømledning og klistremerker!

Men ikke bare virker Kano som et kult byggesett - det ser bra ut også! Med seg har initiativtakerene fått de britiske designerne Barber Osgerby. Og som vi kan se: Design virker!

Globalt spleiselag

Kano-prosjektet ligger ute på Kickstarter, og du kan sikre deg et byggesett for 99 dollar pluss frakt og avgifter dersom finansieringsmålet på 100.000 dollar nås innen 19. desember. Vi tipper det ikke blir noe problem. Bare synd at den nok ikke kommer frem til jul...

Du kan lese mer om, samt delta i kronerullingen, hos Kickstarter her .

Sjekk ut to promo-videoer nedenfor.

Les om:

Utvikling