Lager eget utviklingshus

Lager eget utviklingshus

Kontrakten er signert. Javabin og Macsimum samarbeider om et nytt samlingssted for Oslos utviklere.

Etter lang planlegging er kontrakten endelig signert, og Oslo får eget minglingssted for utviklere i regi av Macsimum og Javabin.

Det er fortsatt en del praktisk arbeid som gjenstår, men når ballen først har begynt å rulle, vil nok ting komme i boks ganske snart, mener Javabin.

Kodeprat i sofaen

Etter planen skal selskapet Macsimum etablere seg i første etasje i det nye lokalet i Pilestredet 56, mens resten blir satt av til forskjellige grupper, hvor man skal kunne sette seg ned og snakke kode.

- Vi oppretter en forening som skal styre det nye utviklingshuset, der vi skal ha samlingssted for communities som Javabin, forteller Stig Lau, styremedlem i Javabin.

Han håper at grupper andre også kommer til å ta i bruk lokalene til møter og organisasjonsarbeid. Målet er jo å skape et utvidet nettverk av utviklere og grupper, og Lau regner med at andre grupper enn Macimum og Javabin skal være med å ta eierskap.

- Vi ser for oss å ha et naturlig mingleområde, og et kontorlandskap som er åpent om dagen. Det blir egne sofagrupper som er ment for communitybruk på ettermiddagen, sier Lau.

Bevertning kommer etter kanskje etter hvert, men kaffemaskin og brusautomat skal komme raskt på plass.

Sommermøte i eget hus

Foreløpig er det riktignok Javabin som vil kjøre løpet i samarbeid med Macimum.

- Det blir jo i en litt større grad for Javabin, siden det er vi som holder ballen, og det er jo Macsimum som får det til å skje, legger Lau til.

Han regner med å starte opp interne prosesser i mai, og planlegger å holde generalforsamlingen i Javabin i det nye utviklerhuset.

Det er mye potensiale i huset, men det er fortsatt mye som skal gjøres.

- Vi trenger å få det økonomiske på plass. Det er bare Javabin som har de økonomiske musklene til å kunne gjøre det, og derfor tar vi tak i det, forteller Lau.

De første som flytter inn i huset er riktignok Macsimum, som også har signert for leie av huset.

- Macsimum er en aktør som kommer til å sitte med flere roller. De skal intil videre stå for leien av lokalet. De er jo også eventarrangør for Javazone, så vi er vant til å samarbeide med dem, avslutter Lau.

Selskapet flytter inn i nye lokaler 1. mai i år.

Les om:

Utvikling