Lager HP eget operativsystem?

Lager HP eget operativsystem?

Tre ulike kilder tett på selskapet tror HP vil erstatte Windows. - Meningsløst, sier sjefen for pc-avdelingen.

I all stillhet satte pc-giganten for ni måneder siden sammen en gruppe ingeniører som skal jobbe med å lage programmer som kan overstyre enkelte funksjoner i Windows Vista som i dag preinstalleres på HP-maskinene, melder BusinessWeek. Ifølge avisa sier i tillegg tre kilder nær HP at selskapet vil lage et eget operativsystem for å erstatte Windows.

HP kan bekrefte det første. Selskapet har etablert et eget forskningslaboratorium for trykkfølsomme skjermer som jobber for å omgå Windows’ video- og bildefunksjoner, som skal gjøre brukeren i stand til å jobbe på en enklere måte enn Vista har lagt opp til.

- Våre kunder ser etter sykt enkel teknologi hvor de ikke må slåss mot teknologien for å få jobben gjort, sier Phil McKinney, sjef for teknologi i HPs pc-avdeling.

- Gir ikke mening

Han hevder videre at diskusjoner om å bygge et eget operativsystem ikke er noe HP har fokus på, samtidig som han ikke utelukker at det kan være samtaletema for enkelte i HP - men vel å merke ikke på ledelsesnivå.

- Om HP finansierer et stort forsknings- og utviklingslag for å lage et operativsystem? Det gir ingen mening. For oss handler det om å være innovative på toppen av Vista, sier han.

Frykter Apple-konkurranse

Like fullt sier kildene at ansatte i HP sjekker ut muligheten for å lage et operativsystem for et gigantisk marked. HP vil basere systemet på Linux, men lage det enklere for vanlig brukere, ifølge kildene. Målet kan være å gjøre HP mindre avhengig av Windows og å møte den tilsynelatende økende konkurransen fra andre billig-pc-er som leveres med Linux-distribusjoner. I tillegg handler det om å møte konkurransen fra Apple som stadig vinner markedsandeler med sitt operativsystem Mac OS.

- Apple er en stor motivasjonsfaktor, sier en kilde.

Jobber for å unngå Vista-smell

For Windows’ del sier Microsoft at mye forbedringer er gjort siden Vista ble lansert, og selskapet prøver nå å få fornyet tillit fra sine kunder. I tillegg er selskapet på hugget i forhold til neste versjons Windows, Windows 7, som kommer rundt 2010 – 2011, og er allerede i gang med å dele teknisk informasjon med partnere – alt for å unngå å gå på samme smell som da Vista ble lansert.

Les om:

Utvikling