Ledende Java-guruer samles i Oslo

Ledende Java-eksperter og guruer samles i september til Javazone.
- Vi er kjempefornøyd med foredragslisten. En rekke spennende internasjonale og lokale navn kommer til JavaZone 2003, sier arrangør og president i Java-brukergruppen i Norge (javaBin), Thor Henning Hetland.

JavaZone 2003 går av stabelen 18. og 19.september. Guruer som Rickard Öberg, Ward Cunningham, John Crupi, Joshua Bloch og Kent Beck er noen av de totalt nesten 30 foredragsholderne. Sistnevnte, kjent som ekstrem-programmeringens far, leder i dag Three Rivers Institute. Under årets arrangement tar han for seg fem myter knyttet til softwareutvikling.

Flere av de mest fremtredende Java-personlighetene fra Sun deltar også på mønstringen. Joshua Bloch, av mange regnet som algoritmeguden i Java-universet, er forfatter av "Effective Java Programming Language Guide" og arkitekt i Core Java Platform Group i Sun. Han vil fortelle om kommende endringer i Java som programmeringsspråk.

Aspektorientert

John Crupi, Ariel Levin og Neal Gafter stiller også med hvert sitt foredrag. Sistnevnte er sjef for Java Compiler Group. Den svenske J2EE-eksperten Rickard Öberg gir innføring i aspektorientert programmering (AOP), og tar opp spørsmål knyttet til ytelse, kompromisser og "the devil is in the details".

Av hjemlige eksperter deltar Tonny Espeseth, som står bak spillselskapet Plutonium Software, som vil snakke om om spillprogrammering med fokus på mobile løsninger. Professor ved Universitet i Oslo, forfatter og programmerer Trygve Reenskaug, bidrar med historikk om designmønsteret model-view-controller (MVC).

Mobilt sentralt

Under årets JavaZone i Norge vil mobilteknologi spille en sentral rolle.

-- Utviklingen innen trådløs Java-teknologi går svært hurtig. Blant annet gir den nye MIDP 2.0-spesifikasjonen mulighet for mer profesjonell bruk av mobile enheter. Det er viktig for oss å synliggjøre mulighetene fremover, sier Jens Petter Mathiesen i Sun.

Arrangementet er et samarbeid mellom javaBin, Sun og kommersielle Java-aktører i Norge. JavaZone 2002 samlet 450 deltakere i lokalene på Chateau Neuf. Arrangøren regner med en dobling av antall besøkende til årets arrangement. Du finner mer informasjon om Javazone på www.java.no.

Les om:

Utvikling