Leopard setter ny salgsrekord

Leopard setter ny salgsrekord

Mens Microsoft sliter med å få brukere over på Vista, setter Apple salgsrekord med sitt nye operativsystem.

De aller fleste har fått med seg nå at Microsoft sliter med å overtale brukere av Windows XP til å oppgradere til Windows Vista. Og at brukere ønsker seg tilbake til Windows XP er ikke uvanlig. Etterspørselen etter å tilby en nedgradering til Windows XP fikk Microsoft til å tilby denne nettopp denne muligheten.

Det samme problemet har tydeligvis ikke Apple. For selskapets seneste versjon av operativsystemet selger meget bra ifølge The NPD Group, som har telt antall solgte kopier av Leopard i løpet av den første måneden operativsystemet var i salg.

Ifølge NPD har Apple rukket å selge over to millioner kopier av Leopard, noe som må sies å være svært vellykket. Det er omtrent 33 prosent mer enn forgjengeren, Tiger. Dette betyr at Leopard er blitt den raskest solgte versjonen av Mac OS. Det er sterkt ettersom Apple kun har 6,3 prosent av markedet for operativsystemer i verden, ifølge tall fra Net Applications.

Til sammenlikning solgte Microsoft over 20 millioner kopier av Vista etter at den første måneden operativsystemet var i salg. Det er med andre ord fortsatt lenge før Apple tar igjen Microsoft.

De gode salgstallene for Leopard blir forklart på ulike måter. Enkelte eksperter hevder at det skyldes Ipod-effekten, det vil si, brukere som ønsker å kjøpe andre produkter fra Apple, etter at de har vært storfornøyd med sin Ipod. Andre derimot, sier at det gode salgstallet kan ha sammenheng med at Apple har lykkes med sin markedsføring av familiepakketilbudet. Det vil si, fem lisenser til prisen av to. Familiepakkeløsningen har stått for 33 prosent av det totale Leopard-salget.

Utvikling