Linux fra helvete

Linux fra helvete

Du trodde Linux-miljøet var religiøst? Vent til du har sett dette.

Kampen mellom Linux og Microsoft har ofte blitt beskrevet som "religiøs ". Det som er litt morsomt med Linux er at operativsystemet distribueres i ulike former, og at det er lett å lage egen versjon av kjente distribusjoner, med eget utseende og noen tilleggsfunksjoner.

Dette har ført til en del Linux-systemer med sterk religiøst innslag. Hva med en kristenlinux: Ubuntu Christian Edition, som gir tilleggsfunksjonalitet som BibleMemorizer, The Word Installer, Firefox med Bibel-tema, og WhatWouldJesusDownload-verktøylinje?

LES OGSÅ: Jesus kjører Linux

Som reaksjon på denne kristenversjonen kom en satanistisk Linux (”Linux for the damned”), spekket med djevelske temaer. Denne ble stort sett laget for å gjøre narr av den kristne versjonen, men har vokst seg opp til å bli ganske seriøs.

"Ubuntu SE (Satanic Edition) er en serie med temaer for å endre utseende til Ubuntu. Du laster først ned en av Ubuntu-duistribusjonene, og deretter oppgraderer du den med Ubuntu SE. Det betyr at du enkelt kan skifte tilbake hvis du ønsker", står det på websiden.

Se den sataniske versjonen av Linux her .

Muslimer

Om det ikke er nok finnes det også en muslimsk versjon av Ubuntu, Ubuntu Muslim Edition. Her installeres bønnetider, Koran-studier, og webfilter samtidig med Linux-distribusjonen.

Linux distribueres ikke bare i religiøse drakter, men i en stor mengde med ulike versjoner (distribusjoner). For brukeren er det lett å miste oversikten.

Se muslim-Ubuntu her .

- Disse religiøse versjonene er strengt tat ikke egne distribusjoner, men en vanlig Linux i en annen drakt, og med ekstra funksjonalitet. Du kunne lage det samme for Windows. Du bare lager noen skjermdumper og legger noen tillegssprogramvare til, sier Vidar Bakke i NUUG (Norwegian UNIX User Group) til Computerworld.

Bakke mener at det er misvisende at disse religiøse versjoner presenteres som egne distribusjoner.

- Hver distribusjon har et eget pakkesystem, som skiller den fra andre. For brukeren er forskjellene små, men for systemadministratoren som skal innstallerede dette er det viktig. Jeg kjenner til rundt 20 typer ordentlige distribusjoner, som Ubuntu, Red Hat og Debian, sier Bakke.

Ifølge Bakke er det for brukeren ikke så farlig hvilken versjon man velger.

- Det er egentlig best å snakke generelt om Linux. Kjernen til disse systemene er stort sett lik. Men ja, jeg har forståelse for at man kan bli lett forvirret av dette, sier han

The number of the beast

For de som kjenner til Iron Maiden vil dette mottoet fra Satanic Linux utvilsomt sette minnene i sving.

“Woe to you, Oh Earth and Sea,
for the Devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short

Let him who hath understanding reckon
the distro of the beast,
for it is a Linux distro,
its distro is Ubuntu Satanic Edition.”

LES OGSÅ: - Religionskrigen mellom Linux og Windows er over

Utvikling