- Linux-miljøet kan være skremmende

- Linux-miljøet kan være skremmende

Utvikler innrømmer at miljøet kan være vanskelig å få innpass i.

Linux-miljøet kan være skremmende og vanskelig å komme inn i. Det innrømmet Linux-utvikleren Jonathan Corbet under en Linux.conf.au-presentasjon om Linux-kjernen.

Han pekte videre på flere utfordringer med Linux-kjernens fremtid, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Det ene punktet er livskraft. Corbet mener utviklingsprosessen og -miljøet er avhengige av å være foroverlente og innovative, men avviser kritikken om at antallet lappesaker godt kunne krympe.

- Hvis du bekymrer deg for livskraften under utviklingsprosessen, bør heller virkelig være bekymret for dagen vi sier «vet du hva, vi er tom for ideer.» Vitaliteten i prosessen er god og ting funker bra, sier han.

I en periode på over et år har hele 55.000 individuelle endringer fra 2700 utviklere fra 370 selskaper gjort endringer i kjernen, tilsvarende 2,8 millioner kodelinje. Corbet mener dette bør være bevis på at utviklingsprosessen er aktiv og levende.

- Vi har en prosess der vi legger inn 144 ulike endringer hver bidige dag og legger inn 7300 linjer kode i kjernen hver eneste dag, sier han.

Men Corbet innrømmet altså under foredrag, som svar på et spørsmål fra publikum, at det kan være vrient for nye talenter å involvere seg og bli akseptert av miljøet.

- Enhver utviklingsprosess som tar kode fra 2700 utviklere i løpet av et år kan ikke være ekskluderende, men det kan være skremmende å få innpass. Det har vært gjort mye arbeid for å gjøre det enklere for folk å prøve ut og komme inn i vårt miljø. Ting har bedret seg, men vi har fortsatt en lang vei vi kan gå, sier han.

Øvrige utfordringer han diskuterte på Linux.conf.au-konferansen er skalerbarhet, lagring, synlighet, reaksjon, oppdemming og maskinvare.

Neste kjerne, 2.6.33, forventes ferdig i starten av mars.

Les om:

Utvikling