Lover å oppdatere Java neste år

Lover å oppdatere Java neste år

Oracle avslører planene for Java. Oppdateringene blir splittet i to.

Det er mange planer for Java, og for å få litt fortgang i prosessen med Java Standard Edition (SE) sier Oracle nå at de vil komme med en midlertidig oppdatering neste år heller enn å vente til alt er ferdig i 2012.

Derfor kommer Java SE 7 i 2011, mens versjon 8 kommer året etter, i motsetning til planene om å slippe en gigantpakke kalt versjon 7 i 2012, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Coin og Invoke

I de opprinnelige planene skulle Java SE 7 inneholde teknologier fra Project Lambda for å øke utviklerproduktivitet, Project Coin for små språkendringer, Project Jigsaw for modularitet, Invoke Dynamic for støtte av dynamisk skrevede språk på Java-plattformen og også et fork/join-rammeverk.

- Vi gjorde analyser på når alt dette ville være ferdig. Svaret var medio 2012, seir Mark Reinhold, sjefsarkitekt i Oracles Javaplattform-gruppe, under Javaone.

Funksjonene som ser ut til å være klar til den reviderte og midlertidige versjon 7 er Coin og Invoke Dynamic, mens versjon 8 kommer med Jigsaw og Lambda-funksjonalitet, skal man tro presentasjonen til Reinhold.

Sjefsarkitekten gjentok også planene om å slå sammen Jrockit og Hotspot, slik det har blitt nevnt før. På agendaen står også planer om å eliminere Java class path, altså filstien Javas kjøremiljø buker for å søke etter klasser og andre ressursfiler.

Kjølige til Goslings forslag

Det er også ambisjoner for Java Micro Edition (ME) for mobile enheter, som Oracle kaller Java ME.Next. Connected Limited Device Configuration (CLDC) og Connected Device Configuration (CDC) vil få felles funksjoner. Sjefsarkitekt i Oracle, Greg Bollella, understreker at det vil være bakoverkompabilitet.

- Vi skal ikke etterlate noen i kulden, sier han.

Men JavaFX vil ikke kjøre på CLDC, ifølge Oracles direktør for produktutvikling, Thomas Kurian.

Java-gründer James Gosling har kjørt en kampanje for å få Oracle til å gi en uavhengig stiftelse jurisdiksjon over Java. Oracle virker ikke særlig klare for akkurat det, skal man tro Kurian.

- Jeg kommer ikke til å uttale meg om det, var hans svar på spørsmål om temaet.

Les om:

Utvikling