Lover at WP7-oppdatering er i rute

Lover at WP7-oppdatering er i rute

Windows Phone 7 sliter med oppdatering som skal gi bedre oppdateringer.

Windows Phone 7 skulle fått en nødvendig oppdatering i løpet av de nærmeste ukene. Den blir forsinket, varslet selskapet i går.

Microsoft hevder at den store oppdateringen senere i år likevel er i rute. Det var en funksjonsoppdatering som skulle inneholde klipp-og-lim-funksjonalitet som var på trappene tidlig denne måneden, som nå er utsatt noen uker.

Les mer: Alle vil ha Google og mobilutviklere

Grunnen skal være en oppdateringsfeil. Ikke i serviceoppdateringen som skal ut, men i en liten oppdatering som ble sendt ut for å forbedre oppdateringsprosessen, skrives det i en bloggartikkel av Eric Hautala, sjef for kundegrensesnittdesign i Microsoft.

Utrullingsstopp

Denne lille oppdateringen har gitt noen eiere problemer med WP7-telefonen. Spesielt har eiere av Samsung-varianten slitt. Resultatet er at Microsoft har stoppet utrullingen to ganger.

Inntil dette er på stell, kommer ikke selve serviceoppdateringen. Situasjonen er litt pinlig for Microsoft. Hovedkonkurrentene Google og Apple ruller ut oppdateringer med jevne mellomrom til langt flere mobiltelefoner uten denne type krøll.

Det er imidlertid årets store oppdatering av WP7 som i neste omgang kan forsinkes. Denne er så viktig at konsernsjef Steve Ballmer brukte store deler av sin tale under World Mobile Congress i februar til å snakke om den. Forbedringene innkluderer bedre fleroppgavekjøring, Twitter-klient og en IE9 Mobil-versjon med HTML5-støtte.

Les saken her: IE9 kommer til Windows Phone 7

- Denne korte pausen før vi ruller ut den annonserte oppdateringen skal ikke påvirke timeplanen for oppdateringer. Det inkluderer den store serviceoppdateringen som ble omtalt i WMC i Barcelona, understreker Hautala.

Klientvariasjoner

Han går langt i å antyde at problemene med denne oppdateringen er at Microsoft har gjort seg avhengig av telefoniselskaper for å få den rullet ut. Produsentene pakker den sammen med andre oppdateringer og programvare, og denne kombinasjonen trøbler det til i telefonene til kundene.

Microsoft bruker selv sin velprøvde oppdateringsløsning Windows Update for å rulle ut oppdateringer til Windows Phone 7, uten at dette garanterer for smertefritt resultat for sluttklienten. Lokale tilpasninger, applikasjoner og brukerinnhold kan få selv den mest veltestede og veltilpassede oppdatering til å mistrives.

Les også: Ingen pangstart for Windows Phone 7

Utvikling