Mac-trøbbel for Telenor

Mac-trøbbel for Telenor

Mac-brukere som benytter Mobilt Bredbånd fra Telenor, kommer ikke på nettet med Mac OS X 10.5.

Telenor lover å løse problemet i løpet av noen få dager.

Etter at Apple lanserte sin nyeste operativsystemversjon, Mac OS X 10.5, også kalt Leopard, har Mac-brukere så vel som testere i datafagpressen rundt omkring i hele verden kastet seg over operativsystemet på jakt etter feil og svakheter. Så langt er det blitt rapportert om få kompatibilitetsproblemer, men ett problem har rammet norske Mac-brukere:

Telenors mobile internettløsning Mobilt Bredbånd fungerer ikke lenger etter at man har oppgradert til Mac OS X 10.5.

Mobilt Bredbånd er en forholdsvis ny tjeneste som Telenor er kommet med og som gjør det mulig å surfe rimelig på internett via mobilnettet på kveldstid og i helgene. Tradisjonelt har pc-bruk mot internett via mobilnettet resultert i store regninger for opp- og nedlasting av data. Med Mobilt Bredbånd får man ubegrenset databruk på kvelden og i helgene for en fast månedsavgift på 249 kroner.

Her er feilmeldingen som Mac-brukere ble møtt med da de startet
GlobeTrotter Connect etter å ha oppgradert til Mac OS X 10.5.

Abonnentene benytter et eget SIM-kort og et usb-modem som kobles til Windows-pc-en eller Mac-en – man slipper altså å bruke sin eksisterende mobiltelefon. Det er programvaren for å aktivere usb-modemet, GlobeTrotter Connect, som viste seg å være akilleshælen for Mac-brukere av tjenesten etter at Apple oppgraderte operativsystemet sitt 26. oktober.

Undertegnede var blant dem som ble rammet, og vi meldte umiddelbart fra til Telenor. Nå er svaret kommet.

- Vi har også fått føle denne oppgraderingen av Mac OS, sier produktsjef for Mobilt Bredbånd i Telenor, Torger S. Kjelstad, til PC World Norge.

- Vi har lagt press på vår hardware-leverandør Option om å få på plass oppdatert programvare for Mac. Option har gitt tilbakemelding om at de jobber på spreng med saken, og regner med å ha en ny versjon tilgjengelig i løpet av denne uken.

- Etter testing vil den da bli tilgjengelig på våre websider , opplyser Kjelstad.

Utvikling