Mer penger til spill - 20 mill. i potten

Mer penger til spill - 20 mill. i potten

Den nye kulturministeren åpner lommeboka for spillutviklere, som nå får mer penger å kjempe om.

Kulturminister Hadia Tajik drysser flere penger over spillbransjen, og det et år før regjeringens opprinnelige plan, skriver Dagens Næringsliv.

I 2011 ble det lovet en dobling av støtten i løpet av fire år. Det året ble det gitt 10 millioner kroner i støtte til norske spillutviklere. Så kom det 5 millioner til i 2012. Og i 2013 kommer 5 millioner til, totalt er det da 20 millioner kroner i potten, en dobling før tiden.

- Dette er en del av handlingsplanen for kultur og næring, som skal bidra til ytterligere vekst i sysselsetting og verdiskapning. Vi ønsker at spillbransjen skal fortsette å øke. Disse tildelingene gir resultater og stor effekt, sier Tajik til DN.

Også andre ordninger

Antallet spillselskaper økte fra 41 til 73 mellom 2007 og 2011, og omsatte i 2011 for en halv milliard.

Myndighetene byr også på andre muligheter for norske spillutviklere. En lanseringsstøtte kan gi hjelp i markedsføring av spillene når de er ferdige, en innkjøpsordning gjør at mange norske spill er å finne på biblioteket.

- Utlånsordningen har vært en suksess. Det har skaps sosiale rammer rudnt dataspill, og har vært veldig vellykket, sier Tajik.

Knallhard konkurranse

Utviklingsstøtten til norske spill administreres av Norsk filminstitutt, der seksjonsleder med ansvar for tilskuddsordningen Kaja Hench Dyrlie smiler fra øre til øre. Noen nye spillprosjekter vil kunne få penger, og eksisterende prosjekter vil kunne få mer penger.

- Dette er veldig bra. Det er en bransje som har vært i voldsom utvikling i Norge. Det er knallhard konkurranse, og veldig mange er helt avhengig av å få noen kapital fra oss for i det hele tatt å komme opp å stå. Pegngene er veldig avgjørende for dem som får, sier hun til DN.

Les om: