- Microsoft bløffer om patenter

- Microsoft bløffer om patenter

Linus Torvalds mener Microsoft-beskyldningene om at Linux bryter patentrettigheter bare er et pr-stunt.

- Microsoft har selv blitt saksøkt for brudd på patentrettigheter, men jeg tror ikke de selv vil bruke patenter som et våpen. Men selskapet syns det er helt greit å bruke frykt og usikkerhet i markedet til fordel for sin sak, og å true med patentssøksmål, sa Linus Torvalds i et intervju med Jim Semlin i oktober i fjor. Semlin er sjef i Linux Foundation.

En viktig grunn til at Torvalds ikke tror Microsoft vil gjøre alvor av truslene rundt patenter er at selskapet er en "dømt" monopolist på markedet.

- Når du er en dømt monopolist er det ikke så lurt å saksøke konkurrenter på patenter.Jeg tror de fleste advokatene til Microsoft ville sagt ”Vet du hva, la oss ikke gjøre det, det høres vanvittig ut”, sa Torvalds videre.

Microsoft har i den senere tiden jobbet mye for å bedre interoperabiliteten mellom deres egen produkter og produkter fra Linux-miljøet, noe som ikke får Torvalds til å bryte ut i umiddelbar gledesrus.

- Jeg tror det finnes folk i Microsoft som virkelig ønsker å forbedre interoperabiliteten, men jeg tror også det er folk i Microsoft som mye heller ville dolke konkurrentene i ryggen, mener Linux-skaperen.

LES OGSÅ: Hudfletter Yahoo-budet

Microsoft ønsket overfor Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste ikke å kommentere Torvalds uttalelser. Representanter fra selskapet har imidlertid ved flere tidligere anledninger uttalt at Linux har krenket deres patentrettigheter, men Microsoft er også blitt kritisert for å ikke være mer presise i beskyldningene.

Linus Torvalds sa også at Linux-miljøet kan bli mer åpne og i større grad ønske nye ideer velkommen.

- Et problem er at vi har en del personer som har så høye kriterier for hva som er akseptabelt eller ikke - at det skremmer vekk personer som vil lage nye koder og gjøre nye eksperimenter. Vi må ikke setter terskelen så høy. Blir det problemer med ny kode eller nye drivere vil jeg heller ta problemene underveis og forbedre dem etter hvert, påpeker Torvalds.

Utvikling