Microsoft forbereder stor oppdatering

Microsoft forbereder stor oppdatering

Neste ukes oppdatering fikser 57 sikkerhetshull i IE, Windows, Office og Exchange Server.

Microsoft kunngjorde i går at de skal slippe 12 sikkerhetsoppdateringer på tirsdag neste uke. Totalt kommer oppdateringen til å fikse 57 sikkerhetshull i IE. Windows, Office og Exchange Server. Det skriver Computer Sweden.

- Dette er alvorlige tall, sier Andrew Storms fra sikkerhetsselskapet Ncircle Security.

Dette er nesten en rekord i forhold til hvor mange sikkerhetshull som blir lappet i en oppdatering fra Microsoft. I april 2011, gå selskapet ut en rekke oppdateringer som lappet totalt 64 sikkerhetshull.

Kritisk

Fem av de tolv sikkerhetsoppdateringene er klassifisert som kritiske. To av disse er sårbarheter i Windows SP3 og Windows Vista. Fem av oppdateringene som er klassifisert som viktige, påvirker Windows 7, og fire påvirker Windows 8. Tre av dem gjelder Windows XP og RT.

Det som fikk Andrew Storms til å reagere er at Windows vil slippe to separate sikkerhetsoppdateringer for Internet Explorer som tetter sårbarheter i IE6, IE7, IE8, IE9 og den siste IE10.

- Dette er første gangen jeg har sett Microsoft gjøre det på denne måten, sier han.

Java-problemer

Ifølge sikkerhetsekspert Paul Henry fra Lumension, kan dette skyldes problemene med Java den siste tiden.

- Det er mulig at dette er relatert til tidligere og nåværende problemer med Java. Microsoft og Oracle har et nært forhold til hverandre, og jeg ville ikke bli overasket hvis en av oppdateringene for IE inneholder feilrettinger for Java, sier Henry.

I forrige uke lappet Oracle til sammen 50 sikkerhetshull for den nyeste versjonen av Java.