Microsoft gir bort programvare

Microsoft gir bort programvare

Microsoft gir studenter over hele verden tilgang til profesjonelle utviklerverktøy.

Bill Gates kunngjør i dag at Microsoft gir studenter over hele verden gratis tilgang til Microsofts siste utvikler- og designerverktøy. Dette gjøres for å oppmuntre denne gruppen til å bruke sine kreative evner og bidra til at de kommer inn på et bra spor når det gjelder studier og karriere, skriver Microsoft i en pressemelding.

- Vi ønsker å gjøre det vi kan for å utstyre en ny generasjon av ledende teknologer med kunnskapen og verktøyene de trenger for å utvikle nye programmer som kan bidra til problemløsning og økonomisk vekst, sier Gates.

LES OGSÅ: Microsoft vil spre vennlige virus

Microsofts studentprogram Dream Sparks gjør et bredt spekter av utvikler- og designerprogramvare tilgjengelig for nedlastning. Tilbudet tilgjengeliggjøres i dag for mer enn 35 millioner studenter i Belgia, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia og USA. Norske studenter får mulighet til å laste ned programmene gratis i slutten av mars.

- Det er veldig moro å kunne tilby norske studenter profesjonell programvare som vil gi dem en bedre utdannelse, sier Rune Zakariassen, fagansvarlig for forskning og høyere utdanning i Microsoft Norge.

LES OGSÅ: Norsk Office 2008 for Mac i salg

Uninett legger til rette for at norske studenter kan bruke sin Feide-identitet for nedlasting av programvaren.

- Gjennom Feide kan Microsoft på en enkel og sikker måte få bekreftet om en person er student eller ei, sier Ingrid Melve, teknisk direktør i Uninett.

Uninett driver nett og nettjenester for universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner, og håndterer andre nasjonale ikt-oppgaver. Konsernet eies av Kunnskapsdepartementet.

Les om:

Utvikling