Microsoft kårer Årets geek

Microsoft kårer Årets geek

Microsoft inviterer 1400 deltakere til kåringen av Årets geek 6.mars, og toner ned lanseringen av Windows Server, Visual Studio og SQL Server 2008.

Under tittelen ”Heroes happen here” inviterer Microsoft Norge til lanseringen av operativsystemet Windows Server 2008, utviklerpakken Visual Studio og databaseverktøyet SQL Server 2008.

Det vil si, invitasjonen går under tittelen ”It-helter får eget awardshow”, og produktene nevnes ikke med et ord. Microsoft skal dele ut 11 priser, blant annet Årets geek, Beste it-tekniker og Råeste hjemmenettverk, og frister med gratis deltakelse for it-teknikere og utviklere fra hele landet på Fabrikken på Grünerløkka.

–Vi vil hedre dem som ikke er vant til å hedres. Samtidig håper vi økt oppmerksomhet om en svært viktig yrkesgruppe i det norske kunnskapssamfunnet kan bidra til å styrke rekrutteringen til realfag og it-bransjen, sier Nina Sundberg, direktør i Microsoft Norge.

LES OGSÅ: Microsoft åpner Windows og Office

- Hvorfor har dere valgt å lage en prisutdeling, og ikke gjøre en vanlig produktlansering?

- Fra et teknisk aspekt har vi har gjort normale produktforberedelser i forkant med våre 19 partnere, og vi vil gjennomføre produktspesifikke aktiviteter i løpet av dagen. På selve lanseringsfesten ønsker vi imidlertid ikke å fremheve oss selv, dette handler om å feire økosystemet, sier Sundberg til Computerworld.

- Blir dette en årlig foreteelse?

- Neppe. Det er et stort løft, og vi har ikke hatt en anledning som lanseringen av en slik plattform på 4-5 år.

- Tror du vi vil få se noen Linux-entusiaster blant prisvinnerne i år?

- Hehe. Vi har ikke lagt noen føringer på våre partnere, og vi har fått inn over 250 nominasjoner så vi får se, svarer Sundberg.

LES OGSÅ: Vista Service Pack i mars

Solveig Kloppen og Helén Vikstvedt fra Hjelpekorpset på TV2 er konferansierer, og artister som Madcon, Eirik & Kriss og Lena Alexandra står på scenen under feiringen som skal gjøre stas på it-folk i Microsofts økosystem.

Prisene som skal deles ut er Årets geek, Beste it-tekniker, Beste hjemmebygde pc, Råeste hjemmenettverk, MSDN guru, Beste DBA, Beste serverrom, Beste kursinstruktør, Problemløseren, Årets kollega og Årets cutting-edge bedrift.

Utvikling