Microsoft kjøper Multimap

Microsoft kjøper Multimap

Microsoft styrker annonsestrategien med kjøpet av det britiske kartselskapet Multimap.com.

Microsoft kjøper det britiske kartselskapet Multimap.com. Kjøpesummen er ikke bekreftet, men skal visstnok ligge på rundt 50 millioner dollar, cirka 270 millioner kroner.

Multimap er større enn Microsofts egne karttjenester, og vil styrke selskapets posisjon på nett og legge mer press på markedsledende Google.

LES OGSÅ: Last ned Service Pack 1 til Office 2007

Oppkjøpet er et ledd i strategien for å styrke sitt nærvær og lønnsomhet på nett. Tidligere i år kjøpte Microsoft seg inn i Facebook, og forrige uke la selskapet inn et bud på Webfives som utvikler protokoller for deling av lyd og bilde over nettet. Microsoft har også inngått annonseavtaler med blant andre digg.com og cnbc.com tidligere i år.

Multimaps kart skal integreres i Microsofts egne tjenester Live Search maps og Virtual Earth som sliter i konkurransen med Google Maps og Google Earth.

LES OGSÅ: Prøv Service Pack 3 for XP

Multimap.com ble grunnlagt for tolv år siden, og var en av pionerene innen nettbaserte karttjenester. En stor del av selskapets inntekter kommer i dag fra skreddersydde bedriftstjenester. Tidligere i år lanserte Multimap blant annet en karttjeneste som lot Sony Ericsson-kunder finne sin nærmeste butikk.

Les om:

Utvikling