Microsoft lanserer hjemmeserver

Microsoft lanserer hjemmeserver

Microsofts nye operativsystem Home Server er ferdig. De første hjemmeserverne lanseres i begynnelsen av oktober.

I juli lanserte Microsoft den endelige versjonen av sitt nye operativsystem Windows Home Server, som først ble annonsert på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar.

Operativsystemet som nå er ferdig utviklet og levert til produksjon er basert på Windows Server 2003 Service Pack 2. Det skal installeres på maskiner som er ment å fungere som enkle servere for hjemmebrukere som vil dele film, bilder og musikk mellom flere pc-er. Home Server har også en automatisk løsning for sikkerhetskopiering, i tillegg til at det holder oversikt over sikkerhetsstatusen til andre maskiner i nettverket.

I et innlegg på Windows Home Servers blogg skriver Charlie Kindel, lederen for Home Server-gruppen, at en 120-dagers evalueringsversjon og en versjon for systembyggere vil være tilgjengelig gjennom Microsofts distribusjonskanaler i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Slik er hjemmeserveren fra Microsoft

Ved lanseringen vil Home Server være tilgjengelig både for forbrukermarkedet og pc-produsenter som vil lage sine egne løsninger. Det er allerede kjent at HP vil bli Microsofts første oem-partner som leverer Windows Home Server, i form av sin Mediasmart Server. Den vil etter alt å dømme lanseres i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

Blant Microsofts andre oem-partnere, som ventes å følge raskt etter, finner vi Gateway, Iomega og Medion, samt de siste to tilskuddene Fujitsu-Siemens og Lacie. De to sistnevnte vil henholdsvis levere en 500 gigabytes-maskin med gigabit-ethernet, mens Lacie vil levere en maskin med harddisker som kan skiftes ut mens den er i drift.

Les om:

Utvikling