Microsoft med brett på CES 2011

Microsoft med brett på CES 2011

Steve Ballmer kan vise fram Windows 8 og Ipad-konkurrenter i januar.

Ifølge Nick Biltons blogg i New York Times (NYT), skal Microsoft på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas neste måned vise frem opptil flere Windows-baserte nettbrett som er ment å ta opp konkurransen mot Ipad.

Det er et tiår siden Microsoft-gründer Bill Gates lanserte konseptet nettbrett, uten at det slo helt an. Men selskapet gir seg altså ikke, ifølge «kilder med kjennskap til saken» som NYT kaller dem.

På messen i januar vil nemlig administrerende Microsoft-direktør Steve Ballmer vise frem modeller både fra Samsung, Dell og trolig andre leverandører.

Business & pleasure

Samsung-enheten skal ifølge disse kildene, som velger å være anonyme fordi de egentlig ikke har lov til å uttale seg, være i samme størrelsesorden som Apples braksuksess Ipad, bare litt tykkere og med tastatur.

Doningen vil kjøre Windows 7, med et eget brukersnitt når tastaturet ikke er ute og enheten holdes i høyden, såkalt portrettmodus. Håpet er at disse nettbrettene vil utkonkurrere Ipad ved å ha bedre funksjonalitet for bedrifter, ifølge kildene.

- Selskapet tror det er et stort market for forretningsfolk som vil nyte et nettbrett der de kan lese aviser og magasiner og så arbeide i Microsoft Word, Excel eller Powerpoint, forklarer en kilde.

Windows 8?

En kilde som jobber i Microsoft sier på sin side selskapet oppfordrer partnere til å utvikle applikasjoner til enheten via HTML 5. Personen hevder applikasjoner ikke vil selges gjennom en app store, slik som hos Ipad, men at Microsoft vil oppfordre partnere på programvarefronten til å ha applikasjonene på egne nettsider, applikasjoner som kan søkes frem i et søkebrukersnitt på nettbrettet.

Det vites ikke om disse applikasjonene er klare for CES, de fleste er foreløpig i under produksjon.

En annen kilde med kjennskap til Microsofts planer har også sagt at Ballmer muligens demonstrerer et nettbrett eller en annen enhet som kjører Microsofts neste operativsystem, Windows 8.

Utvikling