Microsoft med Flash-utfordrer

Microsoft med Flash-utfordrer

Flash har i en årrekke vært nærmest enerådende når det gjelder interaktivt innhold på nettet. Nå vil Microsoft bli med på leken.

Det er ikke bare Adobe Microsoft vil kjempe mot, også Apples Quicktime vil få konkurranse fra selskapets nye løsning.

LES OGSÅ: Microsoft vil erstatte JPEG med HD Photo

Microsoft skryter av å allerede ha avtaler klare med en rekke store nettsteder for levering av sin nye løsning Silverlight.

Blant selskapene er Netflix, Brightcove og MLB.com. Sistnevnte er hjemmesidene til organisasjonen for profesjonell baseball, muligens ikke blant sidene med fleste besøk fra Norge.

Silverlight er ikke bare medieprogramvare for nettbruk, som Flash. Det kan også brukes til å levere høydefinisjons video over Internett, og konkurrerer dermed også direkte med Quicktime.

Microsoft vil tilby Silverlight som et gratis tilleggsprogram til Internet Explorer, Firefox og Safari i første omgang. Programmet skal ifølge selskapet fungere på pc, Mac og Linux.

Klart for kamp

Det vil altså bli kamp om hvilken plattform som skal brukes til å levere oss nettsurfere fancy reklame, minispill og nettvideo.

Forest Key, tidligere Flash-utvikler hos Macromedia og nå ansatt hos Microsoft, mener at Microsofts nye løsning er overlegen Adobes Flash.

- Flash har noen videomuligheter, og en viss suksess innen det området, men Silverlight gir bedre videokvalitet enn Flash. I tillegg vil vårt program være billigere, raskere og bedre, sier Key.

Silverlight skal kunne spille av video helt opp til 720P-oppløsning, avhengig av båndbredde.

Microsoft vil slippe en testversjon av Silverlight i løpet av april. Denne støtter ikke programmering i .Net-språk som C# og Visual Basic, noe senere versjoner vil.

Det snakkes også om at Microsoft i fremtiden vil utvikle Silverlight-versjoner for andre plattformer, som mobiltelefoner og andre mobile enheter.

LES OGSÅ: Flash Player 9 for Linux

Les om:

Utvikling