Microsoft med gratis antivirus

Microsoft med gratis antivirus

Legger Windows Live OneCare på hyllen og lanserer gratisprogram.

Microsoft har nok en gang måttet gi opp å kaste inn håndklet i forsøket på etablere sitt eget antivirusprogram.

Microsoft forsøkte seg i dette lukrative markedet allerede i 1994 da de kjøpte opp selskapet Central Point Software og programmet Central Point Anti Virus (CPAV). Dette ble senere døpt om til Microsoft Anti-virus (MSAV) og distribuert sammen med MS-Dos 6.0.

Til forskjell fra konkurrentene hadde imidlertid ikke MSAV noen form for oppdateringsfunksjon og med et hundretals nye virusvarianter hver måned ble programmet mer eller mindre ubrukelig.

I 2004 forsøkte Microsoft seg igjen ved å kjøpe opp Gecad Software og deres antivirusprogram RAV Antivirus. Dette programmet tok senere form som Windows Live OneCare. Løsningen har derimot blitt rangert som et av de dårligste antivirusløsningene på markedet i flere tester og utviklingen av Windows Live OneCare legges nå ned.

Gratis morro

Microsoft vil i stedet konsentrere seg om å utvikle et gratisprogram som går under kodenavnet Morro, etter den spanske festningen El Morro i Kuba.

Morro skal ifølge Microsoft dukke opp i slutten av 2009 og bli tilgjengelig for gratis nedlasting for alle som kjører Windows XP, Vista eller Windows 7.

Motoren i Morro vil imidlertid være den samme som i Windows Live OneCare, så det er fortsatt ikke sikkert om Microsoft har funnet vinnerformelen denne gangen.

Les om:

Utvikling