Microsoft med open source-stiftelse

Microsoft med open source-stiftelse

Codeplex skal knytte proprietære og åpne miljøer sammen. - Positivt, mener Friprog.

Microsoft gir penger til en ny stiftelse med mål å bringe åpen kildekode-selskaper og proprietær programvareselskaper sammen for å samarbeide i åpen kildekode-prosjekter.

Stiftelsen kalles Codeplex Foundation. Ifølge Codeplex’ nettside vil stiftelsen operere som et sted hvor beste praksis og delt forståelse kan etableres av en bred gruppe deltakere, både programvareselskaper og åpen kildekode-miljøer.

Codeplex er navnet på portalen der Microsoft en god stund har hatt sine egen åpen kildekode-prosjekter liggende. Stiftelsen får nå overta navnet samt en gavepakke på én million dollar fra programvaregiganten. De skal få operere på non profit-basis.

Ramji slutter

Sam Ramji fra Microsoft har til nå vært ansvarlig for Microsofts åpen kildekode-satsninger. Men i går sa han på en pressekonferanse at han vil forlate selskapet så snart som 25. september for å være med på en ny skysatsning i Silicon Valley. Like fullt vil han henge med i Codeplex gjennom stiftelsens første 100 dager.

- Det er en konvergens av moden teknologi og utviklende selskapsmodeller, et infleksjonspunkt hvor flere programvareelsker utforsker hvordan de kan jobbe med miljøer innen åpen kildekode. Noen av oss ser et flott mulighet for å pådrive endring, sier Ramji.

Ny sjef, nytt styre

I styret sitter flere Microsoft-ansatte, som Bill Staples, Stephanie Boesch og Britt Johnson. De eneste som ikke er fra Microsoft i styret, er åpen kildekode-guru Miguel de Icaza fra Novell og Shaun Walker fra Dotnetnuke.

- Styret kommer til slutt til å bestå av permanente medlemmer som alle vil være velkjente og respekterte medlemmer fra åpen kildekode-miljøet, understreker Ramji.

Styret og Ramji er i gang med å søke etter Ramjis arvtaker, som i mellomtiden har assisterende direktør Mark Stone, kjent fra O’Reilly og VA Linux – nå Sourceforge, på plass.

Les hva analytiker og hva Friprog-Heidi mener om den kommende Codeplex-stiftelsen på neste side!

Utvikling