- Microsoft er patent-terrorist

- Microsoft er patent-terrorist

En av Sun-sjefene, James Eagleton, mener Microsoft bruker kalde krigen-strategi mot Linux-utvikling.

Måten Microsoft prøver å presse Linux-miljøet med patentene sine er en form for terrorisme, mener en av Suns toppsjefer.

James Eagleton, leder for systemprodukter i Sun, mener at Microsofts taktikk i det siste er "mot innovasjonsånden i programvareutvikling " . Microsoft gikk tidligere i år ut mot Linux-samfunnet og truet med å saksøke dem for brudd på 235 patenter Microsoft sitter på. Samtidig har Microsoft inngått avtaler med flere store Linux-selskaper, som Novell, Xandros og Linspire.

Sun hadde selv noen runder med Microsoft over patenter frem til midten av 2004.

LES OGSÅ: - Microsoft truer med patenter

Kan ikke jobbe med trusler

Eagleton mener Microsofts måte å true på ligner terrorististtaktikk, og legger til at han synes det minner om den kalde krigen.

- Det vi ser nå kan beskrives som patent-terrorisme, der patentene brukes som trussel. Vi eier patentene, og hvis du bruker et kommer vi etter deg og saksøker deg, sier Eagleton i et intervju med ZD Net.

LES OGSÅ: - Religionskrigen mellom Linux og Windows er over

Han sier også at ingen i utviklingsmiljøene for operativsystemer ønsker å jobbe med slike trusler hengende over seg. Ingen liker tanken på å jobbe med utvikling mens de vet de at de kan få Microsoft etter seg, forklarer Eagleton.

Eagleton roser måten Sun håndterer patenter på. Denne sommeren ga IBM fri 150 patenter for bruk.

- IBM vet at de eier noen av patentene som brukes av andre, men visert at de ikke vil gå etter brukerne, sier Eagleton.

Les hele intervjuet her.

LES OGSÅ: IBM gir avkall på flere patenter

Les om:

Utvikling