Microsoft støtter ODF

Microsoft støtter ODF

Støtte for det åpne filformatet Open Document Format (ODF) skal integreres i Microsofts Office-pakke til neste år.

Microsoft planlegger å slippe oppdateringspakken Service Pack 2 til Office 2007 i løpet av første halvdel av 2009. En av de viktigste nye funksjonene blir full støtte for det åpne filformatet Open Document Format (ODF), melder selskapet i en rykende fersk melding.

Det er riktignok fullt mulig å få benytte seg av ODF i Office-pakken i dag, men kun ved hjelp av tredjeparts tilleggsprogrammer. Nå vil brukerne kunne sette ODF som standard filformat for Office 2007, ettersom formatstøtten blir en integrert del av pakken.

- Vi gjør dette fordi vi ønsker å gi brukerne valgfrihet og fleksibilitet når de skal velge dokumentformat. Dette vil også styrke interoperabiliteten mellom ulike systemer og formater, samt gi nye muligheter både for utviklere, Microsoft og konkurrenter, forklarer kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge.

Ulike behov

Ifølge Solberg vil Microsoft også samarbeide tett med utviklerne av åpen kildekode-prosjektet Open XML-ODF translator på Sourceforge.net for at også tidligere Office-versjoner skal støtte ODF.

- På den måten skal Office være et godt alternativ for brukere med ulike behov, fortsetter Solberg.

I tillegg vil Microsoft delta i standardiseringsorganisasjonen OASIS’ tekniske komité, som jobber med den neste versjonen av ODF.

- Microsofts valg om å støtte ODF i Office-pakken er et viktig skritt for at kunder skal kunne arbeide med det dokumentformatet som på best mulig måte møter deres behov, kommenterer leder av Novells avdeling for åpne plattformløsninger, Roger Levy, i en pressemelding.

Utvikling