Microsoft og Toyota kjører samarbeid

Microsoft og Toyota kjører samarbeid

Kjempene forener krefter for å utvikle fremtidens energieffektive bilteknologi.

Detaljene rundt samarbeidet mellom verdens største programvareprodusent og verdens største bilprodusent presenteres av Microsoft-sjef Steve Ballmer og presidenten i Toyota Motor, Akio Toyoda, på en pressekonferanse i kveld norsk tid.

De to selskapene planlegger å jobbe for å få på plass en global standard for energieffektiv bilteknologi, skriver den japanske avisen Nikkei Financial Daily, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Smart

Prosjektet inkluderer blant annet utvikling av et smart strømforsyningsnett som utnytter elektrisk kraft mer effektivt, og som kan tilføres kraft fra fornybare ressurser.

Arbeidet omfatter utvikling av programvare som overvåker kjøretøyenes batterinivå, og som logger hvor mye elektrisitet som genereres fra fornybare energikilder.

Toyota har sterke interesser i et smart strømforsyningsnett fordi selskapet trenger å utvikle systemer som kan lade opp fremtidens elektriske biler.

Hindrer overbelastning av strømnettet

Microsoft har allerede utviklet et energiovervåkingssystem for hjemmet som kalles Hohm. I fjor sa programvareselskapet at det ville samarbeide med Ford Motor for å integrere Hohm med Fords elektriske kjøretøy.

Microsoft skrev i en blogg i fjor at Hohm-systemet hjelper til med å finne det mest effektive tidspunktet på døgnet for å administrerer opplading av elektriske- og hybridkjøretøy. Dette vil være kritisk i et samfunn der mange mennesker skal lade bilene sine.

Dersom alle skulle ladet opp bilen for eksempel når de kommer hjem fra jobb, ville det føre til overbelastning av strømnettet. Derfor er det nødvendig å utvikle et smart system som kan støtte hele det elektriske energiøkosystemet, skriver Microsoft.

Utvikling