Microsofts Virtual PC

Microsofts Virtual PC

Fordi virtualisering kan være nyttig også for folk flest.

En del har sikkert i forbifarten lest litt om virtualisering, men ikke sett for seg at dette vil være noe som er spesielt aktuelt. Det er imidlertid mange bruksområder for virtualisering i skrivebordssammenheng – også for relativt vanlige brukere.

Et aktuelt eksempel kan være at man har eldre programmer man er avhengig av, men som ikke fungerer i nyere versjoner av Windows. Man kan da installere en eldre Windows-versjon i en virtuell maskin.

En virtuell maskin kan også benyttes for utprøving av ting man ellers ikke vil gjøre med sitt faste oppsett. For eksempel hvis man vil prøve Linux kan dette gjøres i et virtuelt miljø.

Microsofts Virtual PC er gratis for Windows XP og Windows Vista. Det er nok ikke den beste virtualiseringsløsning, men den er enkel og bruke – og gratis.

Et annet alternativ kan også være å benytte VMWare Server og VMWare Player. VMWare Server er gratis og gir muligheten til å opprette virtuelle maskiner som kan kjøres direkte eller via VMWare Player.

Last ned Virtual PC 2007 her, eller last ned alternativet VMWare her (ekstern lenke). Les mer på henholdsvis www.microsoft.com/virtualpc og www.vmware.com.

Les om:

Utvikling