Millioner til norsk mobilselskap

Millioner til norsk mobilselskap

Ferd Venture har investert 15 millioner kroner i den norske programvareselskapet Kvaleberg. Pengene skal brukes til internasjonal ekspansjon.

Kvaleberg utvikler og tilbyr mobilprodusenter ferdige programvarepakker hvor alle elementer utover det som leveres fra brikkeprodusenten inngår. Dette inkluderer alle brukerapplikasjoner som forventes av dagens mobiltelefoner, heter det i en pressemelding. Kvaleberg mener at produktet deres gjør det mulig å halvere utviklingstiden for nye telefonmodeller samtidig som det tilfredsstiller mobiloperatørenes strengeste krav.

- Vi har stor tro på Kvalebergs løsning og kundegruppens behov for denne. Softwarepakken fra Kvaleberg retter seg mot størstedelen av mobilmarkedet, og vil være svært viktig for mobilprodusenter i både modne og voksende markeder, sier Bjørn Erik Reinseth – ansvarlig partner i Ferd Venture.

Selskapet har jobbet for ledende internasjonale aktører i bransjen, blant annet OpenWave, NEC og Broadcom. Kvalebergs største konkurrenter er de interne utviklingsmiljøer for software i de ulike mobilprodusentene, men selskapet mener at mobilprodusentene i stigende grad vil gå over til standardløsninger.

Investeringsbeløpet vil benyttes til å styrke både salgs- og servicekraften i et internasjonalt perspektiv. Kvaleberg har allerede et kontor i USA og det vil bli opprettet representasjon i Asia.

- Vi er svært godt fornøyd med å få Ferd Venture inn på eiersiden og setter spesielt pris på at vi på denne måten ikke bare tilføres penger men også kompetanse innen forretningsutvikling sier Egil Kvaleberg som er gründer og daglig leder av selskapet, hvor Lars Øberg er styreleder.

Les om: