Nå er Cobol klar for nettskyen

Nå er Cobol klar for nettskyen

Microsofts nettskytjeneste kan nå kjøre Cobol-applikasjoner.

Selskapet Micro Focus har nå oppdatert utviklingsplattformen sin for Cobol, og lagt til muligheten til å kjøre Cobol-applikasjoner i Microsofts skytjeneste Azure.

- Visual Cobol R3, sluppet torsdag, tilbyr også mulighet for forhåndsvisning for Cobol-programmer som kjører på Java Virtual Machine, sier produktdirektør Peter Anderton i selskapet.

Så en Cobol-utvikler kan nå skrive en applikasjon som uten merarbeid kan kjøre på Unix/Linux, JVM, Azure og på Microsoft .Net 4.0.

Mer om JVM

Det finnes Visual Cobol-plugins for både Eclipse Ide og Visual Studio 2010. I sistnevnte får en også muligheten til å direkte publisere en applikasjon i Azure.

I Unix får en via R3 også det som heter Development Hub, som lar utviklere kode Cobol på dekstop og debugge og kompilere på en annen maskin.

Når det gjelder JVM har Cobol skrevet en kompilator som kan kompilere Cobol til Java bytekode. Funksjonen er under arbeid og forventes ferdig i V4 i planlagt sluppet i mai.

- Teknologien er der, men brukbarheten er ikke 100 prosent der foreløpig, sier Anderton, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste .

Fortsatt mange linjer

Dog vil utviklere med R3 kunne gjøre forarbeid inntil R4 er klar, der det altså forventes fullverdig en JVM-funksjon. I R3 har Micro Focus også utvidet Cobol med flere C# og Java-aktige kall, som er ment å gjøre det lettere for Java- og C#-programmerere å bruke språket.

Cobol kom til verden i 1959, ment for å forenkle utvikling med en syntaks som skulle være lettere å forstå av ikke-programmerere. Fortsatt kjøres mye Cobol-kode, selskapet anslår at rundt 220 milliarder linjer kode for tiden er i aktiv produksjon på ulike systemer.

Les om:

Utvikling