Nå er det Google vs. Apple

Nå er det Google vs. Apple

Er de to selskapenes gode samarbeid i ferd med å avsluttes?

Apple og Google har lenge hatt et godt forhold til hverandre. Google har utviklet flere programmer til både Mac og iPhone, og Googles administrerende direktør Eric Schmidt har til og med sittet som medlem av Apple-styret.

Nå kan det imidlertid virke som om de varme hvetebrødsdagene er over for de to selskapene. I sommer presenterte Google sitt nye operativsystem Chrome OS, og dermed ble Google en enda større konkurrent til Apple og deres produkter.

Ut av styret

Google-sjefen Eric Schmidt valgte nylig å forlate sin plass i Apple-styret som han hadde hatt siden 2006. Beslutningen kom etter at det amerikanske konkurransetilsynet - Federal Trade Commission - begynte å utrede det angivelig gode forholdet mellom de to selskapene.

"Dessverre, nå som Google går inn i flere av Apples interesseområder med Android og Chrome OS, blir Erics effektivitet som styremedlem betydelig redusert, ettersom han vil måtte trekke seg fra enda flere av våre møter på grunn av potensielle interessekonflikter. Derfor har vi i fellesskap bestemt at det nå er rett tid for Erik å frasi seg sin stilling i Apple-styret", skrev Apple i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Apple stopper Google Voice

Schmidt har tidligere uttalt at han ikke deltok i Apple-styrets diskusjoner omkring iPhone fordi den var en direkte utfordrer til Googles Android-plattform. De diskusjonene har det trolig har vært mange av. Tidligere har det kommet frem at Google har valgt å ikke implementere multitouch i Android på forespørsel fra Apple. I tillegg har de droppet å utvikle en iPhone-versjon av Google Latitude-tjenesten av samme grunn.

Nylig satte Apple også en stopper for en iPhone-versjon av internettelefoni-tjenesten Google Voice, noe som trolig ikke har falt i god jord hos Google. Siste nytt der er ifølge NY Times at selskapet nå har planer om å lage en web-basert versjon av Googe Voice som kan brukes på iPhone. Det samme gjorde de for øvrig med Google Latitude.

Tett samarbeid

I det (foreløpig) aller siste kapittelet i sagaen viser det seg at Google og Apple har hatt et tettere samarbeid enn hva som tidligere har fremkommet. Blant annet har de to blitt enige om å ikke "stjele" medarbeidere fra hverandre.

LES OGSÅ: Google Picasa for Mac i beta

- Google har en avtale med Apple om å ikke kontakte deres ansatte, står det i en e-postmelding fra Googles rekrutteringsavdeling, ifølge TechCrunch .

Federal Trade Commission har sagt at de vil fortsette å undersøke koblingene mellom de to selskapene til tross for at Schmidt ikke lenger sitter i Apple-styret. De ønsker også å komme til bunns i hvorfor Apple utestengte Google Voice som iPhone-applikasjon.

Google har vært med på å utvikle både Youtube-applikasjonen og Google-karttjenesten på Apples iPhone.

Les om:

Utvikling