Nå kommer spesial-Kinect til pc

Nå kommer spesial-Kinect til pc

Slik kan du desarmere bomber og bla i røntgenbilder med Windows.

Microsoft har sagt de er i gang med å utvikle en pc-versjon av den populære tilleggsmodulen Kinect til selskapets spillkonsoll Xbox 360.

Kinect er en maskinvareenhet som bruker stemme- og bevegelsesteknologi for å la spilleren styre bevegelser i spillet med kroppen istedet for en håndholdt kontroller.

Selskapert demonstrerte nylig mulige bruksområder for Kinect på Windows i en video.

Her kan vi se brukere spille musikkinstrumenter ved å bevege hendene i luften, en kirurg som blar gjennom røntgenbilder uten å berøre skjermen og (om enn noe optimistisk med dagens implementasjon) - en tekniker som styrer en robot som desarmerer en bombe.

SDK er lansert

Microsoft har lansert et SDK (software developers kit) som lar utviklere lage applikasjoner for Windows som bruker sensorene i Kinect.

Riktignok blir Kinect for Windows noe forskjellig fra sin forgjenger på Xbox, og del gjøres en del endringer i sensorene slik at enheten skal bli mer egnet til bruk med pc-er.

- Spesielt interessant for utviklere kommer til å være den nye maskinprogramvaren som lar kameraet se objekter så nære som 50 cm uten å tape presisjon, og kan gå helt ned til 40 cm med minimal degradering av presisjon, skriver Craig Eisler, daglig leder for Kinect på Windows i en bloggpost.

Eisler kaller dette en "nær-modus", og presiserer at den er tilpasset de som sitter foran en pc, i motsetning til Kinect på Xbox hvor brukeren står foran en tv.

- Det er en av de mest etterspurte funksjonene av utviklere som allerede jobber på prosjektet, skriver Eisler.

Usikkerhet rundt kommersiell bruk

Da Microsoft lanserte SDK-et for Kinect på Windows var bruken begrenset til ikke-kommersielle formål, og selskapet sa at de planla å lansere en pakke til kommersiell bruk senere. Selskapet lovte faktisk ganske nylig at dette vil komme tidlig til neste år.

Noen utviklere er usikre på hvor mye tid de skal investere i sine produkter uten å ha tilgang til informasjon om Microsofts planer for kommersiell bruk av teknologien.

Eisler skriver i bloggposten at utviklere ønsker bekreftelse på at Microsoft vil fortsette støtte og utvikling av Kinect på Windows.

Han hinter i tillegg til at den kommersielle planen for Kinect vil gi lisensierte kunder tilgang til pågående oppdateringer i tale- og bevegelsesteknologien samt full støtte for Kinect-maskinvare på Windows-plattformen.

For å oppfordre til å ta teknologien i bruk har Microsoft annonsert Kinect Accelerator, et tiltak som skal hjelpe utviklere til å komme i gang med ideer og programmer.

Utviklere kan søke om å delta i programmet frem til 25. januar, og det er planlagt å starte i mars.

Se video: The Kinect Effect

Les om:

Utvikling