Ni av ti vil inngå testsamarbeid

Ni av ti vil inngå testsamarbeid

Bedrifter som tester programvare, ønsker å bruke eksterne testeksperter for å frigjøre ressurser og kvalitetssikre sine produkter.

Det viser en ny studie gjennomført av Pierre Audoin Consultants (PAC).

Populært å outsource

76 prosent av bedriftene benytter seg av testingtjenester allerede i dag, og de aller fleste synes softwaretesting er viktig.

- Denne studien gjenspeiler hva vi ser i markedet: Bedrifter ser i økende grad mot langtidsengasjementer med tilbydere av softwaretesting som kombinerer både on-og offshore-team. Fordelene med tilgang til spesialistressurser, tilgjengelighet og output-basert prissetting er avgjørende for suksessen for ethvert softwaretest-engasjement, sier Thomas Weeden, administrerende direktør i Software Quality Services i Norge.

Hele 91 prosent av it-beslutningstakere vurderer softwaretesting og it-kvalitetsstyring til å være blant de viktigste it-oppgavene.

Frigjør tid

86 prosent av de spurte i undersøkelsen mener eksterne testspesialister gir tilgang til kvalifiserte ressurser og øker hastigheten av testingen. Samtidig verdsetter 85 prosent muligheten til å frigjøre de ansattes tid.

- Det er oppmuntrende å se verdien i uavhengig softwaretesting demonstrert, samt behovet for å bruke en uavhengig leverandør som sikrer at kvaliteten i utviklingsarbeidet går som planlagt, sier Weeden i pressemeldingen.

I dag investerer selskaper rundt om i verden mer enn 50 milliarder dollar per år på applikasjonstesting og kvalitetssikring.

Utvikling