YTELSE: Mikeal Rogers i Node.js Foundation lover høyere ytelse i den splitter nye versjonen av produktet.

YTELSE: Mikeal Rogers i Node.js Foundation lover høyere ytelse i den splitter nye versjonen av produktet.

Node.js i versjon 6

Ny versjon av Googles V8 Javascript-motor og mer etterfølgelse av standarder er de største nyhetene.

Node.js, den svært populære serverside Javascript-plattformen, har blitt sluppet i versjon 6 denne uka. Fokuset i denne utgaven er på forbedringer i sikkerhet og ytelse, i tillegg til en nær komplett implementasjon av de nyeste spesifikasjonene av Jacascript, skriver våre kolleger i Infoworld.com.

Nye forbedringer

Versjon 6 av Node.js er fire ganger raskere enn versjon 4, som er den ferskeste foregående produksjonsutgaven av plattformen. «Import av kodemoduler og oppstartstid er dramatisk raskere enn hva de brukte å være», sa Mikeal Rogers, leder av utviklerforeningen til Node.js Foundation. «Prosessen for å finne filer har blitt strømlinjet» sa James Snell, et medlem av kjerneteamet til Node.

Mer Emacscript

Den nyeste versjonen inneholder også Googles V8 5.0 Javascript motor, som forbedrer støtten for Emacsript 2015 (ES6) –spesifikasjonen som ligger under Javascript. «Generelt sett, har vi gått fra å følge omtrent 58 prosent av ES6 til sånn cirka 93 prosent av ES6», sa Rogers.

Nye egenskaper inkluderer standard funksjonsparametre og REST-parametre, for å enklere uttrykke hva en funksjon er ment å utføre. «Dette er egenskaper som språk som Python har hatt i lang tid», la Rogers til.

Bedret sikkerhet

For å bedre sikkerheten er det lagt til en Buffer API i Versjon 6 som vil redusere risikoen for at feil og svakheter skal snike seg inn i applikasjonene, ved hjelp av en konstruktormetode for å opprette buffer-instanser. Kommandoflagget zero-fill-buffers vil samtidig tillate utviklerne å bruke gamle modeuler som ikke har blitt oppdatert til å bruke den nye API-en.

Implementasjonen av math.random-metoden i V8 har også blitt forsterket, for å generere tilfeldige tall på en sikrere måte.

Det har også blitt enklere å jobbe med filsystemer som bruker multiple tegnenkodinger, slik for eksempel Linux gjør.

Oppdater i oktober

Versjon 6 kommer til å bli Current release line, for deretter å bli til LTS – Long Term Support –utgaven til høsten. Versjon 5 kommer til å bli støttet i noen få måneder til, mens versjon 4, som er dagens LTS-versjon, går over til vedlikeholdsmodus om et års tid. Da vil kun kritiske feil, sikkerhetsfikser og oppdateringer til dokumentasjonen være tillatt.

Node.js-stiftelsen råder brukerne å migrere fra versjon 4 til versjon 6 i oktober, når v6 bli den nye LTS-versjonen.

Les om:

Utvikling