Nokia dropper Symbian for Linux

Nokia dropper Symbian for Linux

Nokias toppmodeller skal bare kjøre Maemo i fremtiden. Eller?

Nokia N900 var den første telefonen til å bruke det Linux-baserte operativsystemet Maemo.

Mobilmakeren er tydeligvis godt fornøyd med operativsystemets ytelse. For på en N900-konferanse i London denne uken, kunne Nokia fortelle at Maemo blir standard for selskapets avanserte telefoner.

Fortsatt Symbian

I praksis vil dette si at Maemo tar over for Nokias egne operativsystem Symbian på deres N-telefoner. Det melder The Really Mobile Project i et blogginnlegg.

Tanja Sauvola fra Maemos markedsavdeling fortalte mobilentusiastene at det hele skal skje gradvis.

Innen 2012 skal operativsystemet dominere toppmodellene. Symbian skal bli brukt i selskapets mindre avanserte modeller.

"Modig og smart"

Maemo-brukerne har nå tilgang til både Nokias Ovi Store og Maemo Select for å laste ned applikasjoner. Etterhvert skal Maemo Select legges ned, og Ovi Store gjelder både Symbian- og Maemo-telefonene.

- Et modig, men smart, skritt av Nokia, skriver mobilentusiast Ben Smith i blogginnlegget.

- Symbians største fordeler, arven og modenheten, har begynt å bli dens akilleshæl. Nye systemer har vunnet kunder med raskere utvikling og bedre brukeropplevelser.

Kontrabeskjed

Nå sier imidlertid Nokias informationssjef, Oskar Södergren, at selskapet holder fast på Symbian som plattform for smarttelefoner.

– Selv om det er vår policy ikke å avsløre detaljer om våre kommende produkter vil jeg uttrykkelig uttrykke at vi står fast ved Symbian for smartphones, sier Södergren til Computer Sweden.

Han vil imidlertid ikke spesifisere hva han definerer som smartphones, og om Symbian bare vil leve videre for de enklere E og X-seriene.

– Symbian er mer fremgangsrikt enn noensinne for smartphones til massene. Maemo er vårt valg for produkter som bygger på teknologi som man typisk finner i en pc. Den tilbyr en annen brukeropplevelse og gir oss muligheten til å utvide markedet, sier Södergren.

Under kan du se hvordan Maemo fungerer.

Utvikling