Nordmenn digger Ubuntu

Nordmenn digger Ubuntu

Russerne foretrekker Opensuse, mens Red Hat er mest populær i Bangladesh. Sjekk Linux-interessen i ulike deler av verden.

Dårlige nyheter for Microsoft. I kommende markeder med store befolkningsantall er Linux vel ansett. Land som Russland, Indonesia og Kina ligger på topp når det gjelder etterspørsel etter Linux-informasjon.

Linux er blitt et kjent begrep i praktisk talt hele verden. Linux-landskapet endrer seg hele tiden, og webanalyseselskapet Pingdom har kartlagt hvordan de ulike distribusjonene har ulikt nedslagsfelt.

For å tallfeste kartleggingen har Pingdom brukt resultater fra Googles søkemotor, som tilbyr regionale søketall. Dermed går det an å kartlegge hvordan folk søker etter Linux over hele verden. Og det er tydelige regionale forskjeller.

Ikke USA

Norge dukker opp på topplisten over land hvor Ubuntu er mest søkt, på en hederlig fjerdeplass. Ubuntu er mest populært i Italia, Cuba og Indonesia.

Opensuse har flest tilhengere i Russland og Tsjekkia. Red Hat har Bangladesh og Nepal som største fanbase, mens Debian er mest ettertraktet på Cuba, Tsjekkia og Tyskland.

Cuba er påfallende til stede på topp fem-listen i tre av de åtte undersøkte distribusjonene. Indonesia finnes i fire av dem, mens Russland og Tsjekkia er i topp fem i hele fem distribusjoner.

USA er ikke å se på en eneste av listene.

Se hele oversikten her.

Les om:

Utvikling