Nordmenn tjener 600.000 på Iphone

Nordmenn tjener 600.000 på Iphone

Applikasjoner for Iphone er god butikk. Det kan Plaza.no skrive under på.

Radioapplikasjonen "Radio" til Iphone, fra den norske utvikleren Plaza.no, selger godt.

Den ligger i skrivende stund på fjerdeplass på Apples App Store, slått blant annet av VG Mobil sin nye tv-guide. Plaza.no skriver i en pressemelding at de nå har solgt rundt 28.000 eksemplarer av applikasjonen. Den har ligget på mobilbutikken i et halvt år.

Applikasjonen koster 17 kroner, og etter at Apple har tatt sine 30 prosent, sitter dermed selskapet igjen med rundt 350.000 kroner.

Radioen er ett av ti applikasjoner de har ute på App Store. Alle skal ha sikret en inntekt på totalt rundt 600.000 kroner til selskapet.

LES OGSÅ:

15-åring tjener fett på Iphone-program

Yr topper lista

Ifølge selskapet skal radioapplikasjonen være en av de mest solgte norske applikasjonene til Iphone.

- Dette kan vi sannsynligvis takke Apple for, som har valgt å levere iPhone/iPod Touch uten både FM- og nettradio-funksjonalitet, skriver selskapet i pressemeldingen.

Men tallene til Plaza.no blekner når man ser på Yr-applikasjonen. Denne værmelderen har blitt lastet ned totalt 92.000 ganger, ifølge tall fra utvikleren Apps AS.

Denne applikasjonen er dog gratis, så inntjeningen står naturlig nok ikke i stil.

LES OGSÅ:

Reddet av Android

- Helt kurrant

Det gjør derimot tallene fra en annen av Apps applikasjoner: Vinforum.

Den koster hele 49 kroner, og har blitt lastet ned 1.600 ganger på to uker. Apps sitter dermed igjen med rundt 60.000 kroner på disse fjorten dagene.

- Helt kurrant, for å si det sånn, forteller utvikleren Kjell Rune Monsø i Apps til Computerworld.

Mer om selskapet Apps, de andre Iphone-utviklerne og suksesshistoriene får du i en utfyllende artikkel her på cw.no i begynnelsen av neste uke.

Les om:

Utvikling