Norsk lærebok for OpenOffice 3

Norsk lærebok for OpenOffice 3

OpenOffice.org 3.0 ble sluppet for under en måned siden. Nå har kursing.no lagt ut en gratis lærebok om kontorpakken.

Den nye boken er basert på tre hefter kursing.no laget om OpenOffice.org 2.0. I tillegg til å oppdatere informasjonen til å reflektere de nye funksjonene i versjon 3.0 av denne frie og gratis kontorpakken, som vi gav 5/6 i vår test og som ble lastet ned 3 millioner ganger den første uken, har heftene blitt samlet til en bok med fire deler.

Den første delen handler om det som er likt for alle programmene i kontorpakken, mens de tre neste delene tar for seg henholdsvis tekstbehandlingsprogrammet Writer, som tilsvarer Microsoft Word, regnearkprogrammet Calc, som tilsvarer Microsoft Excel, og presentasjonsprogrammet Impress, som tilsvarer Microsoft PowerPoint.

Boken er på tilsammen 276 sider, og har en egen del på hele 25 sider om å lage lengre dokumenter. I tillegg kan har det blitt laget et sett med øvingsoppgaver som kan lastes ned separat.

Gratis og fri

Akkurat som programmene boken skal hjelpe deg å mestre er også selve boken gratis. Utgivelsen er laget med midler fra Utdanningsdirektoratet.

Den er tilgjengelig til nedlasting i de to åpne formatene PDF og ODF. ODF ble skapt av OpenOffice.org og var den første XML-baserte dokumentstandarden som ble godkjent som en åpen standard av ISO. Mange mener også at det burde vært den eneste.

Boken er foreløbig kun tilgjengelig på nynorsk, og når du har lastet den ned kan du trykke den og spre den til så mange du vil. Men om du skulle ønske å få den trykket i profesjonell kvalitet for eksempel til en skole eller annet lærested kan du bestille det innen 1. desember.

Prisen avhenger av hvor mange bøker du bestiller, og hvor mange som blir bestilt tilsammen.

Utvikling