Ny Linux-kjerne med Google-kode

Ny Linux-kjerne med Google-kode

Google-teknologi gir dobbelt så rask nettverkstrafikk i den nye Linux-kjernen.

Søndag ga Linus Torvalds ut Linux-kjerne 2.6.35 med en hel del nye funksjoner i tillegg til de vanlige feilfiksene og optimaliseringene. Kombinasjonen av dagens flerkjerners prosessorer og kjappere nettverk har stått i fokus i denne omgang.

Blant annet er nå Googles Receive Packet Steering (RPS) og Receive Flow Steering (RFS) med i kjernen. RPS sprer innkomne pakker utover de tilgjengelige prosessorene i maskinen, mens RFS kalkulerer hvilke kjerner som er best egnet for selve prosesseringen, gitt faktorer som hvilke applikasjoner som skal bruke trafikken, kan man lese i en beskrivelse på Kernel Newbies.

Beleilig tidspunkt

Siden viser til en ytelsestest på en server med Intel-prosessor og Intel e1000e nettverksadapter der antallet eksekverte nettverkstransaksjoner per sekund (tps) ble doblet med kombinasjonen av RPS og RFS på plass.

Funksjonen kommer på et beleilig tidspunkt med tanke siste tilnærmelser i nettverkstrafikkprotokollene som tillater større gjennomstrømning, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Ethernet-leverandører er for eksempel i gang med å oppgradere til den nye standarden for 40 Gigabit og 100 Gigabit ethernet.

”Nettverkskort har forbedret ytelsen til punktet der det er vrient for en enkeltstående moderne prosessor å holde følge,” skriver Kernel Newbies.

Under en måned siden forrige

Andre nye funksjoner inkluderer en ny form for minnekompresjon, en front til debuggeren fra SGI, muligheten til å håndtere flere multicast rute-tabeller og en ny modus for XFS-filsystemet som slår sammen loggeoppgaver for å spare inngående og utgående trafikk.

Den nye kjernen kommer under en måned etter at den forrige, 2.6.34, ble sluppet.

Les om:

Utvikling