Ny Quarkxpress på vei

Ny Quarkxpress på vei

Quark håper å stoppe flukten til Adobe Indesign med en ny utgave av Quarkxpress.

I løpet av sommeren starter neste kapittel i kampen mellom løsningene for desktop publishing fra rivalene Adobe og Quark. Da kommer endelig versjon 8 av Quarkxpress.

Det er Appleinsider som melder at en kraftig oppdatert versjon av Quarkxpress er rett rundt hjørnet. Med tanke på Quarkxpress' dalende popularitet de siste årene, hvor flere og flere brukere har byttet til Adobes Indesign, er det gode nyheter for den tidligere publiseringskjempen.

Blant nyhetene i Quarkxpress 8 er et nytt og kraftig forbedret brukergrensesnitt, som skal gjøre det mulig å få jobben unnagjort med færre museklikk og operasjoner.

Quark ønsker også at brukerne skal slippe å hoppe mellom Adobe og Quarks programmer, og har derfor lagt til både nye illustrasjonsfunksjoner og fotoredigeringsfunksjoner i Quarkxpress. Dermed vil du etter alt å dømme ikke være like avhengig av å ha både Illustrator, Photoshop og Quarkxpress i gang til enhver tid. Programmet vil også ha bedre støtte for importering av Adobe-formater enn i tidligere versjoner.

For å blidgjøre eventuelle Quarkxpress 7-kunder vil alle som kjøper denne versjonen av programmet mellom 1. mai og 1. august tilbys gratis oppgraderinger til Quarkxpress 8 når det kommer på markedet. Noen pris for fullversjonen av programmet er enn så lenge ikke offentliggjort.

Les mer hos Appleinsider.