Office-killer fra Hotmail-gründer

Office-killer fra Hotmail-gründer

Microsoft Office får nok en konkurrent. Det er av sine egne man skal ha det.

Sabeer Bhatia var i sin tid med på å starte opp web-epost-tjeneseten Hotmail. Nå har han etablert et nytt selskap i Bangalore i India som skal tilby web-basert kontorprogramvare, ikke helt ulikt det Google har gjort de siste årene.

Instant Collaboration Software Technologies lanserte denne uken Live Documents (tilfeldig navn? red anm.). Ved hjelp av denne tjenesten kan brukere få tilgang til og redigere dokumenter via en nettleser, og deretter samarbeide om og dele på dokumentene.

Tjenesten fungerer med på alle operativsystemer og på alle nettlesere som har støtte for Adobe Systems' Flash, opplyser Sumanth Raghavendra, konsernsjef i InstaColl, som selskapet kaller seg, til IDGs nyhetstjeneste.

Av og på

Det er også mulig å jobbe med dokumentene når maskinen ikke er tilkoblet internett. Man kan bruke et progam som legger seg på toppen av MS Office og deretter opppdateres Live Documents neste gang brukeren er på nett. InstaColl skal etter hvert lansere et eget brukerprogram for frakoblet bruk.

Tjensten, som blir tilgjengelig fra www.live-documents.com, vil være gratis for privatpersoner, men bedrifter må betale for den. Bedrifter kan abonnere på programmet via nett eller kjøpe en versjon som kan installeres i egne lokaler.

LES OGSÅ: Opera inn i India

Ifølge Raghavendra gir bruken av Adobe-tekonologi i Live Documents en bedre brukeropplevelse enn Googles nett-tilbudte kontorprogrammer.

- Selv storforbrukere av Microsoft Office kan ha glede av vårt tilbud, sier han.

Han peker på at Microsoft neppe vil ofre sin kontorpakke ved å tilby en fullverdig nettversjon av Office, og at dette skaper muligheter for et selskap som InstaColl.

Stort potensial

Ifølge Bhatia, som solgte Hotmail til Microsoft for 400 millioner dollar (antatt salgssum) i 1997, vil den nye applikasjonen gi langt større markedsmuligheter enn Hotmail.

Markedet for kontorprogramvare har en estimert global omsetning på 20 milliarder dollar. I tillegg retter dette produktet seg mot markedene for dokumenthåndtering og samhandling.

Programmet blir tilbudt gratis for personlig bruk i promoteringsøyemed, sier Raghavendra. Programmet har støtte for Microsoft Office, men vil støtte Openoffice.org også, om noen måneder.

Les om:

Utvikling