Office til mobil og nettleser

Office til mobil og nettleser

Microsoft demonstrerte i går den kommende Office-versjonen. Fokuset ligger på desktop, web og mobil.

Microsoft har en stund hintet om at de ikke bare skal konkurrere, men utkonkurrere Google Docs, og tirsdag fikk man endelig et glimt av hva selskapet tenker på. De skal rett og slett ta den gamle Office-bikkja og lære den nye triks, skriver Computerworld internasjonale nyhetstjeneste, som sammen med Computerworld Norge er tilstede på Professional Developers Conference (PDC).

I demonstrasjoner helt på slutten av hovedinnlegget, viste en av de Office-ansatte hvordan web-versjoner av Word, Excel, Powerpoint og Onenote, som vil bli pakket sammen med neste Office-versjon, vil la folk til å samarbeide sømløst på dokumenter, enten fra selve programmet eller via internett.

Litt lagg

I en av demonstrasjonene kunne publikum observere to folk jobbe med et Onenote-dokument, en via web og en via det ikke-skybaserte Word-programmet. I en annen demonstrasjon kunne man se et vanlig regneark endres på tilsvarende måte, nesten i sanntid (det lagget litt).

Demonstrasjonene antydet også at problemet med offline-adgang ikke vil være noen sak, siden dokumenter automatisk vil synkes. Hva som gjenstår å se er hva dette innebærer i det bakenforliggende ledd – må du melde deg inn på en eller annen form for Microsoft-tjeneste, eller betale for lagringsplass, stikk i strid av hvordan Google gjør det?

Uklart når

Det er heller ikke klart når Microsoft skal slippe versjonen, selv om det tradisjonelt sett gjøres omtrent på samme tidspunkt som nye operativsystem slippes.

Microsoft har sagt det vil fortsette å jobbe med når-som-helst/hvor-som-helst-funksjonaliteten for mobile enheter. Det har til stadighet i konferansen blitt gjentatt i taler fra Microsofts programvarearkitektsjef Ray Ozzie at Microsoft i fremtiden både vil fokusere på desktop, web og mobilitet.

Microsoft lettet også på sløret om Windows 7 samme innlegg som Office ble nevnt i.

Utvikling